Κώστας Γαβράς: Ο μεγάλος σκηνοθέτης θα λάβει ακόμη μία τιμητική διάκριση από διεθνές φεστιβάλ

Από neolaia.gr Team 20 Αυγούστου 2019

Ακόμη ένα τιμητικό βραβείο θα δοθεί στον Κώστα Γαβρά. Αυτή τη φορά από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν!

Ο Κώστας Γαβράς έχει έτοιμη τη νέα του ταινία που θα προβληθεί εκτός διαγωνισμού στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019. Εκεί, μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, θα τιμηθεί και με ένα ειδικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του στο παγκόσμιο σινεμά. Σε αυτή τη διάκριση, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα τιμητικό βραβείο.

Ο γνωστός σκηνοθέτης θα βραβευθεί για το σύνολο της καριέρας του με το τιμητικό βραβείο Donostia στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τους ίδιους τους διοργανωτές.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ γράφουν τα εξής:

«Ένα σημαντικό μέρος των σχεδόν 20 ταινιών του χρησίμευσε για να τεθεί ο δάκτυλος εις τον τύπον των ήλων, όπως οι δικτατορίες, οι πολιτικοί διωγμοί, ο ρατσισμός και οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τους χρηματοπιστωτικούς κύκλου.»

Ο Κώστας Γαβράς έχει βραβευθεί με το βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Καλύτερου Μοντάζ για το πολιτικό θρίλερ, «Ζ» το 1969. Επίσης, έχει καταφέρει να κατακτήσει τον Χρυσό Φοίνικα το 1982 για την ταινία «Missing». Για την ίδια ταινία κατάφερε, επίσης, να κερδίσει και το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν θα δοθεί στον Κώστα Γαβρά στις 21 Σεπτεμβρίου. Επίσης, στο ίδιο φεστιβάλ θα βραβευτεί για το σύνολο της καριέρας της η Ισπανίδα ηθοποιός Penelope Cruz.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ θα προβάλει την τελευταία του ταινία του γνωστού σκηνοθέτη «Ενήλικοι στο Δωμάτιο». Η ταινία αυτή πρόκειται για μια διασκευή του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη που αναφέρεται στην αντιπαράθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το 2015 εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Δες ακόμα: Φεστιβάλ Βενετίας 2019: Ο Κώστας Γαβράς θα τιμηθεί με ειδικό βραβείο!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486