Φοιτητικό σπίτι: Οδηγίες για να βρεις το κατάλληλο - Τι πρέπει να προσέξεις
Δες αναλυτικά όλες τις χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να λάβεις υπόψιν, πριν καταλήξεις στο φοιτητικό σπίτι που θα νοικιάσεις

Φοιτητικό σπίτι: Μια αναζήτηση πάντα απαιτητική, ωστόσο, ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά σημαντική για όσους και όσες έδωσαν Πανελλήνιες και τώρα είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους στον μαγικό κόσμο των σπουδών.

Παρόλα αυτά, δεδομένης της ραγδαίας εξάπλωσης και απήχησης των βραχυχρόνιων μισθώσεων της AirBnB, τόσο σε Αθήνα όσο και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, η διαδικασία εύρεσης κατοικίας, έχει μετατραπεί τον τελευταίο καιρό σε αρκετά δύσκολη αναζήτηση, αφού τα ακίνητα που μισθώνονται μόνο μέσω της πλατφόρμας μπορεί οριακά υπερβαίνουν τα 5.000 μόνο στην Αθήνα.

Η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας, ωστόσο, ποτέ δεν ήταν εύκολη, γιατί πολύ συχνά προκύπτουν δυσάρεστες εκπλήξεις, ασυμφωνίες ή δυσκολίες στη όλη διαδικασία. Ωστόσο, με τα σωστά βήματα και τις κατάλληλες οδηγίες, οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες θα καταφέρουν να βρουν τελικά το σπίτι που χρειάζονται, έτσι ώστε να περάσουν μια όμορφη φοιτητική ζωή στην πόλη, όπου πέρασαν.

Βάσεις 2019: Πότε ανακοινώνονται – Εκτιμήσεις για τις περιζήτητες σχολές

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», λοιπόν, οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι παραπάνω από χρήσιμες και καλό είναι να ληφθούν υπόψιν και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να επιτευχθεί η καταλληλότερη επιλογή κατοικίας για ενοικίαση.

Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε κατά την αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας:

Να απορρίπτετε πιθανή πρόταση για αύξηση του µισθώµατος.

Να µη δέχεστε να καταβάλετε δύο εγγυήσεις.

Να ψάχνετε ακίνητα µε αυτόνοµη θέρµανση.

Κατά τις ηµέρες των εγγραφών δεν αποκλείεται να προστεθεί «καπέλο» έως και 20% σε σχέση µε το αρχικά ζητούµενο µίσθωµα.

Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του πανεπιστηµίου. Λίγα τετράγωνα παρακάτω υπάρχουν ευκαιρίες.

Να αποφεύγετε να µισθώνετε υπόγεια, σοφίτες ή πολύ παλιές κατοικίες.

Να οργανώνετε την αναζήτησή σας και µη σπεύδετε να καταλήξετε στο πρώτο σπίτι που θα εντοπίσετε. Αν το κόστος µίσθωσης υπερβαίνει τον προϋπολογισµό σας, µη δεχτείτε την προσφορά, καθώς θα βρείτε σίγουρα το ακίνητο που ζητάτε λίγο παραπέρα.

Να µην ανταποκρίνεστε σε αγγελίες µε χαµηλές τιµές ενοικίων, τις οποίες για να τις δει κάποιος απαιτείται προκαταβολή.

Να µην προκαταβάλλετε χρήµατα σε διάφορες δήθεν εταιρείες συµβούλων ακινήτων ή παροχής υπηρεσιών.

Εάν απευθυνθείτε σε µεσιτικό γραφείο, θα πρέπει να ελέγξετε ότι είναι νόµιµο. Ο µεσίτης δικαιούται αµοιβή, γι’ αυτό ρωτούµε ποιο είναι το ύψος της και καταβάλλουµε την αµοιβή µόνο αν ενοικιάσουµε το σπίτι που µας υπέδειξε.

Πριν προχωρήσετε στην υπογραφή συµβολαίου να ενηµερωθείτε για τα κοινόχρηστα, τους λογαριασµούς του σπιτιού και όλα τα πιθανά έξοδα πέραν του ενοικίου.

Η καθυστέρηση καταβολής των δαπανών κοινοχρήστων και των λογαριασµών κοινής ωφελείας έχει τα ίδια αποτελέσµατα µε την καθυστέρηση πληρωµής ενοικίου.

Να ελέγχετε την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι µας παρέχει αυτή (super market, τράπεζες, αστική συγκοινωνία κ.λπ.).

Να ελέγχετε καλά το σπίτι για να διαπιστώσετε τυχόν βλάβες και να τις επισηµάνετε στον ιδιοκτήτη, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες επισκευές πριν αρχίσετε να κατοικείτε στο σπίτι.

Η µίσθωση κατοικίας ισχύει τουλάχιστον για τρία χρόνια ακόµα και αν έχει συµφωνηθεί µικρότερος ή αόριστος χρόνος.

Η µίσθωση ορισµένου χρόνου λήγει µόλις περάσει αυτό το διάστηµα, χωρίς να απαιτείται άλλη ενέργεια. Μάλιστα θεωρείται ότι ανανεώνεται, για αόριστο χρόνο, όταν, µετά την παρέλευση του συµφωνηµένου χρόνου, ο µεν ενοικιαστής εξακολουθεί να χρησιµοποιεί την κατοικία, ο δε ιδιοκτήτης δεν εναντιώνεται

Η µίσθωση αόριστης διάρκειας, µετά την παρέλευση της τριετίας, λήγει µε καταγγελία του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή.

Το ενοίκιο καταβάλλεται την ηµεροµηνία που έχει συµφωνηθεί.

Η καταβολή της εγγύησης δεν αποτελεί υποχρέωση του ενοικιαστή που πηγάζει από τον νόµο, αλλά έχει επικρατήσει ως µισθωτική συνήθεια.

Δες ακόμα: Φοιτητικό σπίτι: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων σε όλη τη χώρα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2