Capital Controls: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής την πλήρη άρση τους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κι επίσημα την πλήρη άρση των Capital Controls.

Και επίσημα, πλέον, την κατάργηση των capital controls ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έκανε τη σχετική ανακοίνωση από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχεδίο για τα προσωπικά δεδομένα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε αρχικά για τις νέες ρυθμίσεις για την “Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα”. Για αυτές είπε ότι είναι κρίσιμες και απαραίτητες διότι συνιστούν βήματα εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης και δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού, βήμα ανάπτυξης και κοινωνικής ευθύνης που θωρακίζει τους πολίτες, ιδίως τους ανήλικους.

Μάλιστα, συνεχάρη τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το συνολικό πνεύμα που διέπει το νομοσχέδιο. Κανείς εργοδότης δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δεδομένα σε βάρος υπαλλήλων, όπως π.χ. κάμερες, για απόλυση εργαζομένων ή τα στοιχεία της υγείας τους. Θα πρέπει να είναι κωδικοποιημένα. Χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα. Όποιος παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί δυο φορές ενώ όσοι τηρούν τους κανόνες θα απολαμβάνουν εμπιστοσύνης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη τα εξής:

“Έχουμε γλιτώσει 35 εκατ. ευρώ από τη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ. Και το πρωτάθλημα ξεκίνησε κανονικά σε αντίθεση με τις προβλέψεις ορισμένων.”

Όσον αφορά τα capital controls ανέφερε τα εξής:

“Σήμερα ανακοινώνω μία ακόμη προγραμματική δέσμευση που γίνεται πράξη πριν από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Σε συνεργασία με την ΤτΕ αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων. Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν.

Κλείνει οριστικά μετά από 50 μήνες ένας κύκλος ανασφάλειας/ Ανοίγει ένας νέος κύκλος για την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που αξίζουμε.”

Δες το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βήμα της Βουλής!

Δες ακόμα: Capital Controls: Θα ανακοινωθεί η πλήρης άρση τους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;