Capital Controls: Θα ανακοινωθεί η πλήρης άρση τους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Πληροφορίες θέλουν ανακοίνωση πλήρης άρσης των Capital Controls από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή για το νομοσχέδιο για το GDPR το μεσημέρι και εξαναγγείλει την πλήρη άρση των Capital Controls, σύμφωνα με πληροφορίες. Ήδη, οι περιορισμοί που έθεταν τα Capital Controls δεν ισχύουν παρά σε λίγες μόνο περιπτώσεις.

Σύμφωνα, με πληροφορίες παρέμβαση στη Βουλή αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα στις δυόμιση το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην παρέμβασή του αυτή ενδέχεται να ανακοινώσει και την πλήρη άρση των capital controls.

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε διαψευθεί ακόμη από το Μέγαρο Μαξίμου!

Τα capital controls καθιερώθηκαν στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2015. Αυτό έγινε μετά την ολοκλήρωση της παράτασης του προγράμματος διάσωσης χωρίς η τότε κυβέρνηση, να έχει έρθει σε συμφωνία για περαιτέρω επέκταση της με τους πιστωτές της. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να μην αυξηθεί περαιτέρω το επίπεδο της έσχατης προσφυγής δανεισμού (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες.

Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση, αναγκάστηκε να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες για σχεδόν 20 ημέρες. Μάλιστα, εφαρμόστηκαν έλεγχοι στα τραπεζικά εμβάσματα από ελληνικές τράπεζες σε ξένες τράπεζες, και όρια για αναλήψεις μετρητών. Τότε, το ποσό ήταν μόνο 60€ ανά ημέρα. Το όριο είχε τεθεί για να αποφευχθεί ένα ανεξέλεγκτο Bank-Run και μια πλήρης κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Από 1 Οκτωβρίου του 2018 είχαν καταργηθεί οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίου στο εσωτερικό. Ενώ, γίνονταν ελεύθερα αναλήψεις χωρίς περιορισμό ποσού. Πλέον, η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων αφορά πολύ λίγες περιπτώσεις, καθώς δεν υφίστανται έλεγχοι στις αναλήψεις καταθέσεων στο εσωτερικό και επιτρέπονται οι συναλλαγές νομικών προσώπων στο εξωτερικό έως 100.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας είχαν εισηγηθεί θετικά για την άρση και των τελευταίων περιορισμών.

Δες ακόμα: Capital controls: Πλήρης άρση στα τέλη Σεπτέμβρη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;