Δίπλωμα οδήγησης: Όλες οι αλλαγές που έρχονται
Μία νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Μεταφορών φέρνει αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης. Δείτε αναλυτικά!

Νέες αλλαγές έρχονται στο δίπλωμα οδήγησης με μία νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να έρθει στη Βουλή από το Υπουργείο Μεταφορών την προσεχή Τετάρτη. Στόχος είναι να περάσει από την αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και να ψηφιστεί έως την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που έρχονται αφορούν κυρίως τους ηλικιωμένους και τον τρόπο που θα γίνονται οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Όσον αφορά τους ηλικιωμένους η νέα νομοθετική ρύθμιση για τους άνω των 74 ετών θα προβλέπει τα εξής:

  1. την κατάργηση της επανεξέτασης στην πορεία και
  2. τη μείωση του κόστους των ιατρικών εξετάσεων σε παθολόγο, οφθαλμίατρο, ΩΡΛ και ορθοπεδικό από τα 40 σε 30 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ανανέωση της άδειας οδήγησής τους θα αρκούν απλώς οι ιατρικές εξετάσεις. Όμως, αναμένεται να είναι περισσότερες από αυτές που κάνουν για την ανανέωση μέχρι τώρα!

Όσον αφορά τις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος που ενδιαφέρει και τους περισσότερους νέους, η νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Μεταφορών θα καθιερώσει για, τουλάχιστον, εννέα μήνες το παλαιό σύστημα εξέτασης και απόκτησης άδειας οδήγησης. Οι εκπαιδευτές θα βρίσκονται εντός του Ι.Χ. κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Όμως, δε θα μειωθεί το ύψος τον παραβόλων από 15 στα 10 ευρώ για τους νέους υποψήφιους οδηγούς. Κι αυτό γιατί το Υπουργείο Οικονομικών δεν ενέκρινε τη συγκεκριμένη πρόταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα νομοθετική ρύθμιση θα καταργεί τα άρθρα 1 έως 10 του νόμου 4599/2019 με σκοπό να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για τουλάχιστον 100.000 υποψηφίους οδηγούς. Μάλιστα, οι υποψήφιοι οδηγοί βρίσκονται σε αναμονή από τον περασμένο Οκτώβριο.

Δες ακόμα: Διπλώματα οδήγησης: Επανέρχεται για έξι μήνες το παλαιό καθεστώς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;