Πάουλο Κοέλιο: Μια συγγνώμη μέσω Twitter μετά τις προσβλητικές δηλώσεις Μπολσονάρου (vid)
Ο γνωστός Βραζιλιάνος μυθιστοριογράφος και δημιουργός του "Αλχημιστή", Πάουλο Κοέλιο, ζητά «Χίλιες φορές συγνώμη» από τη Γαλλία, μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του προέδρου της Βραζιλίας

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που καίνε εδώ και εβδομάδες το τεράστιο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, ο παγκοσμίου φήμης Βραζιλιάνος συγγραφέας, Πάουλο Κοέλιο, ζητά δημόσια συγγνώμη, μέσω ενός βίντεο που ο ίδιος ανάρτησε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο γνωστός δημιουργός του best-seller, «Ο Αλχημιστής», Κοέλιο, ζητά «Συγγνώμη, χίλιες φορές συγγνώμη», μετά τις προσβολές και τις καθόλου διπλωματικές διατυπώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, έναντι της Γαλλίας.

Η συγγνώμη του Πάουλο Κοέλιο μέσω Twitter προς τον γαλλικό λαό:


“Είναι ένα κάπως θλιβερό βίντεο για να ζητήσω συγγνώμη από τους γάλλους φίλους μου για την κρίση, θα έλεγα για την υστερία του Μπολσονάρου σχετικά με τη Γαλλία, τον πρόεδρο της Γαλλίας, τη γυναίκα του προέδρου της Γαλλίας».

“Την ώρα που η Αμαζονία φλέγεται, δεν έχουν κανένα επιχείρημα και το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλλουν, να αρνούνται, να λένε ό,τι τους κατέβει για να αποφύγουν να αναλάβουν την ευθύνη τους», πρόσθεσε ο συγγραφέας μιλώντας για τους βραζιλιάνους ηγέτες.

Κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στο Μπιαρίτς υπήρξε μια σύγκρουση εξ αποστάσεως ανάμεσα στον Μπολσονάρου και τον Γάλλο ομόλογό του με θέμα τις πυρκαγιές στην Αμαζονία. Κατέληξε σε μια από τις πιο σοβαρές διπλωματικές κρίσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Προσβλητικές εκφράσεις του αρχηγού του κράτους της Βραζιλίας για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, την Μπριζίτ Μακρόν, έκαναν τον γάλλο πρόεδρο να εκφράσει δημόσια, μπροστά στις κάμερες, την ευχή «ο βραζιλιάνικος λαός να αποκτήσει πολύ γρήγορα έναν πρόεδρο που να βρίσκεται στο ύψος του αξιώματός του».

«Είναι μια ζοφερή στιγμή στη Βραζιλία, θα περάσει όπως περνάει η νύκτα (…) και σας ζητώ συγγνώμη”.

Δες ακόμα: Φωτιά στον Αμαζόνιο: Οι G7 στέλνουν βοήθεια 20 εκατομμυρίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;