Φοιτητική ζωή: 7 συμβουλές για να τα βγάλεις πέρα τις πρώτες μέρες αν πέρασες σε άλλη πόλη
Πέρασες σε άλλη πόλη; Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα βγάλεις πέρα τις πρώτες μέρες σου εκεί!

Η φοιτητική ζωή ξεκινά μετά την ανακοίνωση των βάσεων 2019! Αν έχεις περάσει σε άλλη πόλη μπορεί να θεωρείς ότι είναι κάτι πολύ συναρπαστικό ή τρομακτικό. Ανάλογα αν ήθελες να φύγεις από το σπίτι σου ή να σπουδάσεις στην πόλη σου.

Μπορεί να απογοητεύτηκες που πέρασες σε άλλη πόλη αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να σε παίρνει από κάτω και να φέρνεις την καταστροφή! Ξέρεις πόσοι φοιτητές βρέθηκαν να κάνουν φοιτητική ζωή σε άλλη πόλη και πέρασαν απλά super;

Η φοιτητική ζωή είναι αυτή που θα σε διδάξει πολλά πράγματα και σε διάφορους τομείς. Και να σου πω κάτι; Αν γίνει σε άλλη πόλη, ακόμη καλύτερα γιατί θα ανακαλύψεις τόσα ενδιαφέροντα πράγματα που δε θα θες να φύγεις. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες επιβίωσης που αφορούν τη ψυχολογία σου και πρέπει να τους ακολουθήσεις.

1. Βρες άλλους σαν και εσένα!

Δεν είσαι ο μόνος που πέρασες στην πόλη. Υπάρχουν και άλλοι σαν εσένα εκεί έξω και πρέπει να τους γνωρίσεις. Τις πρώτες μέρες πήγαινε στη σχολή, άσε στην άκρη τις ντροπές και βρες τους νέους σου φίλους.

2. Οι φοιτητές λέσχες είναι ο σύμμαχος σου

Στις φοιτητικές σχολές θα γνωρίσεις άλλους ανθρώπους και θα ανακαλύψεις νέα ενδιαφέροντα που ίσως σε οδηγήσουν σε άλλα μονοπάτια. Εκεί παλιοί και νέοι γίνονται ένα και μπορείς να μάθεις πολλά.

3. Εξερεύνησε το μέρος

Η πόλη που πέρασες έχει σίγουρα μέρη που θα σου αρέσουν. Κάνε μια βόλτα μόνος σου, βρες μαγαζιά και μέρη που θα ήθελες αν επισκεφτείς και χαρτογράφησε την περιοχή στο μυαλό σου.

4. Μάθε τους γείτονες σου

Θες λίγη ζάχαρη ή μια κουταλιά καφέ βρε παιδί μου. Ο γείτονες είναι αυτός που θα στον προσφέρει και το ίδιο θα κάνεις και εσύ. Είναι καλό να γνωρίζεις τον κόσμο που βρίσκεται στην πολυκατοικία σου γιατί μπορεί να χρειαστείς κάτι.

5. Μίλα με τους δικούς σου

Ευτυχώς, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που μπορείς να μιλάς με τους δικούς σου ανθρώπους σαν να είναι δίπλα σου. Σίγουρα τις πρώτες μέρες θα στεναχωριέσαι που είσαι μακριά τους αλλά να ξέρεις πως αυτό το συναίσθημα θα φύγει γρήγορα και θα κάνεις πράγματα που θα σε γεμίζουν.

6. Ανακάλυψε νέες δραστηριότητες

Βρες ένα γυμναστήριο και χτίσε κορμί. Ανακάλυψε το ταλέντο σου στη μαγειρική. Κάνε μαθήματα πάνω σε μια ξένη γλώσσα. Βρες κάτι που να σου αρέσει και να στο προσφέρει η περιοχή.

7. Πάρε τον χρόνο σου

Για να εγκληματιστείς στην νέα καθημερινότητά σου θέλεις χρόνο. Επίσης, θυμήσου ότι ο καθένας θέλει τον δικό του χρόνο και δεν είναι ανάγκη να το πιέζεις! Οπότε, πάρε το χρόνο σου και… χαλάρωσε. Όλα θα πάνε καλά!

Δες ακόμα: Βάσεις 2019: Πότε ξεκινούν οι εγγραφές των πρωτοετών;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 0 
  
 1