Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών;

Από neolaia.gr Team 29 Αυγούστου 2019

Πότε θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές πρωτοετών φοιτητών - Ποιοι εξαιρούνται από τη διαδικασία

Οι βάσεις 2019  ανακοινώθηκαν την εβδομάδα αυτή και συγκεκριμένα την Τρίτη 27 Αυγούστου, από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, οπότε και το δύσκολο κομμάτι για τους υποψηφίους και τις υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων πέρασε.

Με τις βάσεις να έχουν επισήμως γνωστοποιηθεί, οι φοιτητές θα πρέπει τώρα να παρουσιαστούν στη πόλη, όπου εδρεύει η σχολή που πέρασαν, προκειμένου να αναζητήσουν την ιδανική φοιτητική κατοικία.

Ψάχνεις σπίτι στην πόλη που πέρασες; Οι 19 συμβουλές που χρειάζεσαι!

Οι επιτυχόντες των φετινών πανελληνίων εξετάσεων είναι έτοιμοι τώρα να ανοίξουν πανιά στον μαγικό κόσμο της φοιτητικής ζωής και να ξεκινήσουν ένα από τα ωραιότερα κεφάλαια στη ζωή τους.

Ανακάλυψε την απαραίτητη για κάθε φοιτητή εφαρμογή!

Όσον αφορά τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, εδώ και λίγα χρόνια αυτές γίνονται ηλεκτρονικά και, άρα, οι δυνάμει φοιτητές δε χρειάζεται να παρουσιαστούν στα πανεπιστήμια, όπου πέτυχαν.

Να υπενθυμίσουμε πως το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί πέρυσι το 2018, ήταν από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις 2019, όλοι οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών θα κληθούν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση eregister.it.miedu.gov.gr, η οποία παραμένει «κλειστή» σήμερα.

Ποιοι εξαιρούνται από τη διαδικασία εγγραφών:

Από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται όσοι πέρασαν σε Στρατιωτικές Σχολές, στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, στις Αστυνομικές Σχολές, στις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου, καθώς οι εν λόγω σχολές θα ανακοινώσουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα δικαιολογητικά και η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής στις Σχολές και τα Τμήματα, θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες.

Δες ακόμα: Φοιτητικό πάσο 2019: Όλες οι προσφορές & οι εκπτώσεις που δικαιούσαι (List)

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486