Φοιτητική ζωή: 7 tips για να τα βγάλεις πέρα με την καθαριότητα

Από neolaia.gr Team 3 Σεπτεμβρίου 2019

Οι συμβουλές αυτές θα σε βοηθήσουν να τα βγάλεις πέρα με την καθαριότητα και να μην τα βρεις σκούρα!

Η φοιτητική ζωή δεν είναι ένα απλό παιχνίδι αλλά περιλαμβάνει πολλά κομμάτια με τα οποία πρέπει να ασχοληθείς.

Η φοιτητική ζωή έχει ξεκινήσει αλλά εσύ ακόμη ψάχνεις να βρεις τη σειρά σου αλλά και πως να διαχειριστείς τη νέα κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που κάνουν έναν φοιτητή αυτό που είναι, είναι το σπίτι του. Η καθαριότητα του σπιτιού σου είναι σημαντική και δε χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς ιδιαίτερα.

#1. Πλαστικά ποτήρια και πιάτα!

Μιλάμε για σωτήρια λύση όταν έχεις καλεσμένους στο σπίτι. Προμηθεύσου από κάποιο μαγαζί τα απαραίτητα και βάλ’τα σε ένα ντουλάπι. Χρησιμοποίησε τα όταν έχεις επισκέψεις. Πλέον υπάρχουν σε πολλά σχέδια και χρώματα, οπότε δε θα σου θυμίζουν παιδικό πάρτι όπως τότε που ήταν όλα λευκά.

#2. Χρωμοπαγίδα

Άλλη μια λύση για το πλυντήριο. Μπορείς να βάλεις πολλά χρώματα μαζί και αυτό το μαγικό χαρτάκι και να μη χρειαστεί να περιμένεις για να πλύνεις ξεχωριστά τα λευκά από τα χρωματιστά. Διαβάζουμε πάντα οδηγίες ε;

#3. Σπρέι με μαλακτικό

Αν θες ο χώρος σου να μυρίζει υπέροχα, τότε πάρε ένα μπουκάλι με απλικατέρ, βάλε νερό μέσα και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου μαλακτικό. Ψέκασε τις κουρτίνες σου και ο χώρος θα μυρίζει λες και έχεις μόλις σφουγγαρίσει.

#4. Όταν μαγειρεύεις να πλένεις τα πιάτα

Όταν έχεις ετοιμάσει το φαγητό σου στην κατσαρόλα και αυτό βράζει, μπορείς να πλύνεις ότι έχεις χρησιμοποιήσει για να μη μαζευτούν μετά πολλά.

#5. Η σκούπα και τα φαράσι είναι φίλοι μας 

Δε χρειάζεται να βάζεις πάντα την ηλεκτρική σκούπα σε δράση. Η απλή σκούπα μπορεί να σε βγάλει από δύσκολες καταστάσεις και είναι εύκολη αλλά και γρήγορη διαδικασία. Μη ξεχνάς να σκουπίζεις τακτικά γιατί η σκόνη θέλει μονιμότητα.

#6. Μην τα αφήνεις για αύριο

Μετά το μαγείρεμα, ή μετά από όταν έχεις κόσμο στο σπίτι καλό είναι να τα μαζεύεις επί τόπου. Θα δεις ότι με το να τα αφήνεις για την άλλη μέρα θα σου μαζεύονται πολλά πράγματα και δε θα ξέρεις από που να το πιάσεις.

#7. Βάλε σκούπα κάθε μέρα

Καλό είναι να σκουπίζεις κάθε μέρα. Να παίρνεις τα πολλά πολλά για να μη βρομίζει το σπίτι και να μη ξέρεις πώς θα τα μαζέψεις!

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 5 συμβουλές που πρέπει να ξέρει κάθε νέος φοιτητής!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486