4 συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια με τις μετακινήσεις στην πόλη που πέρασες
Έχεις ένα άγχος με το πώς θα μάθεις να κινείσαι στην πόλη που πέρασες; Οι συμβουλές αυτές θα σου λύσουν τα χέρια!

Είσαι πρωτοετής και μόλις έμαθες σε ποια σχολή πέρασες και… έχεις ενθουσιαστεί. Είσαι έτοιμος να ζήσεις τη φοιτητική ζωή σου στο φουλ και θέλεις να ανοίξεις την νέα αυτή πόρτα της ζωής σου. Όμως, φοβάσαι και λίγο για τα άγνωστα πράγματα που σε περιμένουν.

Έχεις μάθει να κινείσαι μόνο στην πόλη σου και δε ξέρεις πώς θα τα καταφέρεις στην καινούρια αυτή πόλη που πέρασες. Γι αυτό σου έχω μερικές συμβουλές για τις πρώτες μέρες που θα ζήσεις στην πόλη αυτή.

Κάποια πράγματα που θα σε βοηθήσουν να τη μάθεις γρήγορα και απλά!

1. Μείνε καμιά εβδομάδα πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα

Αν μπορεί να μείνει μαζί σου και κάποιος από τους γονείς σου έχει καλώς. Αλλιώς, μείνε στο καινούριο σου σπίτι μόνος σου. Περπάτα στην πόλη, πάρε το χρόνο σου να εγκληματιστείς στη νέα πραγματικότητα. Επίσης, δε θα έχεις και το άγχος με τα μαθήματα και τη σχολή, οπότε, θα μπορέσεις να μάθεις λίγο πιο ξέγνοιαστα την πόλη που θα σε φιλοξενήσει για τα επόμενα χρόνια.

2. Πάρε ένα χάρτη

Ή ακόμα και από τα Google Maps! Προσπάθησε να μάθεις κεντρικά σημεία της πόλης και πώς να πας σε αυτά. Θα δεις ότι αργότερα, που θα αρχίσεις να γνωρίζεις και συμφοιτητές σου, θα σου χρειαστούν για να δίνεται ραντεβού και να μην χάνεται κανείς σας.

3. Μάθε τις διαδρομές των λεωφορείων

Εντάξει, μην μάθεις απέξω για όλα τα λεωφορεία. Μάθε αυτό που θα χρησιμοποιείς κάθε μέρα για να πηγαίνεις και να γυρνάς από τη σχολή. Δες που είναι η στάση. Μάθε πόσο συχνά περνάει. Και αν θέλεις κάνε και μία διαδρομή με αυτό για να δεις που πρέπει να κατέβεις, που μπορείς να το πάρεις για να επιστρέψεις!

4. Κάνε μία βόλτα στην πόλη

Χωρίς το άγχος της σχολής και των μαθημάτων, θα μπορέσεις να περπατήσεις και την πόλη που θα μείνεις. Μην πάρεις κάποιο μέσο, απλά περπάτα και όπου σε βγάλει. Αν βασιστείς τελείως στο ένστικτό σου θα δεις ότι θα τη μάθεις και πιο γρήγορα. Έτσι θα είναι και οι μετακινήσεις σου παιχνιδάκι.

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 9 καταστάσεις που πρέπει να ζήσει κάθε φοιτητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
63'
1 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;