4 βασικά πράγματα που πρέπει να έχεις κοντά σου όταν διαβάζεις
Τα πράγματα αυτά θα σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς στο διάβασμά σου και να αποδώσεις ακόμη καλύτερα!

Η εξεταστική έχει αρχίσει για τα καλά και πρέπει να βρεις τη δύναμη να συγκεντρωθείς στον στόχο σου. Να διαβάσεις και να περάσεις όσα περισσότερα μαθήματα γίνεται. Κι αυτό θα το πετύχεις αν δημιουργήσεις το κατάλληλο περιβάλλον.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να είσαι το ίδιο αποδοτικός σε κάθε περιβάλλον. Αν το έχεις καταφέρει αυτό, τότε θα θέλαμε να μάθουμε και εμείς τον τρόπο.

Για να είσαι, όμως, αποδοτικός θα πρέπει ο χώρος που διαβάζεις να έχει ορισμένες προϋποθέσεις. Να έχεις κάποια πράγματα σε πολύ κοντινή απόσταση που θα σε βοηθήσουν να δώσεις το εκατό τις εκατό!

1. Νερό

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχεις κοντά σου όταν διαβάζεις είναι νερό. Το νερό βοηθάει τον εγκέφαλό σου να λειτουργήσει καλύτερα και σε αναζωογονεί. Επίσης, με τόση ζέστη θα νιώσεις καλύτερα έχοντας δίπλα σου ένα μπουκάλι κρύο νερό. Θα σε βοηθήσει να δροσιστείς!

2. Άπλετο φως

Αν διαβάσεις το βράδυ άνοιξε το πορτατίφ σου και το φως του δωματίου. Αν είσαι περισσότερο του διαβάσματος την ημέρα, άνοιξε τα παράθυρα και τις κουρτίνες και άσε το φως να μπει στο δωμάτιο. Θα σε βοηθήσει να έχεις ενέργεια και να συγκεντρωθείς, χωρίς να κουράζεσαι.

3. Κάτι να τρως

Είναι καλό καθώς θα διαβάζεις να έχεις κάτι να τρως. Μπορείς να έχει σοκολατάκια που θα σε βοηθήσουν να έχεις την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να αποδώσει (αλλά μην το παρακάνεις). Επίσης, μία πολύ καλή λύση είναι και οι ξηροί καρποί!

4. Αρκετά χαρτιά

Καλό είναι να μη χρησιμοποιούμαι πολύ χαρτί για να προστατεύσουμε και το περιβάλλον. Αλλά θα σου χρειαστεί για να κρατήσεις σημειώσεις και να δώσεις απαντήσεις σε παλαιά θέματα. Άσε που θα έχεις όλη την ύλη συγκεντρωμένη σε λίγες σελίδες. Αφού περάσεις το μάθημα μπορείς να τα πας με χαρά σε έναν κάδο ανακύκλωσης!

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 5 συμβουλές για να κάνεις την εξεταστική σου λίγο πιο ξεκούραστη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;