Γιατί τα τουριστικά επαγγέλματα αποτελούν κορυφαία επιλογή;
Σπούδασε δίπλα σε εκείνους που μπορούν να σε βοηθήσουν να εξελιχθείς και να ξεχωρίσεις στον τομέα του τουρισμού!

Ο τουρισμός αποτελεί ίσως και τον βασικότερο “πυλώνα” οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας από τους σημαντικότερους και πιο αναπτυγμένους τομείς της χώρας.

Η Ελλάδα -και το γνωρίζουμε καλά αυτό- αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό και πόλο έλξης για εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, δεδομένης της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς και της μακράς της ιστορίας, δεδομένης της γεωγραφικής της θέσης και της μεγάλης ακτογραμμής της, των πολλών νησιών, των αμέτρητων παραλιών, του απέραντου γαλάζιου στο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Και όπως επίσης ξέρουμε καλά, τουρισμός σημαίνει ταξίδια, σημαίνει διακοπές, επιθυμία για εξερεύνηση, γνωριμία και εξοικείωση με διαφορετικές κουλτούρες και λαούς, επαφή με νέες πολιτιστικές, γαστρονομικές και ό,τι άλλου είδους παραδόσεις μπορείς να φανταστείς.

Αν, λοιπόν, αγαπάς τα ταξίδια, σε ενθουσιάζει το να γνωρίζεις νέους ανθρώπους, είσαι επικοινωνιακός και “φλερτάρεις” με την ιδέα του τουρισμού γενικότερα, τότε ίσως πρέπει να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτόν, σε κάποιον από τους πολλούς του κλάδους. Και μπορείς να φτάσεις στην κορυφή, γιατί βρήκαμε την ιδανική ευκαιρία για την καριέρα σου.

Στην Ελλάδα, η εκπαίδευση που χρειάζεται κανείς για να γίνεις ένας κορυφαίος επαγγελματίας στον τουρισμό, φέρει τη μια και μοναδική υπογραφή της LE MONDE, η οποία προσφέρει τα κατάλληλα θεωρητικά και πρακτικά εφόδια σε όσους και όσες ονειρεύονται μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων.

Στη LE MONDE, ένας δυνάμει σπουδαστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα εξής προγράμματα σπουδών: Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού – Tourism Management, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – Hotel Management,Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας – Chef και Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής – Pastry Chef και Hotel Management.

Τα προγράμματα διαρκούν τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα και περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, καθώς και μια περίοδο πρακτικής άσκησης ή μαθητείας.

Για σένα, λοιπόν, που το ενδιαφέρον σου εξάπτεται από τον τουρισμό, η LE MONDE εγγυάται μια πλήρη και ουσιαστική εκπαίδευση στον κλάδο, συνδυάζοντας τη θεωρητική κατάρτιση με την εξειδίκευση και την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, γεγονός που “μαρτυρά” η ίδια η μακρά ιστορία επιτυχιών της σχολής, μετρώντας δεκάδες κορυφαίους αποφοίτους κάθε χρόνο.

Πώς θα καταφέρεις, όμως, να γίνεις ένας κορυφαίος επαγγελματίας στον τομέα του τουρισμού, κάνοντας πράξη το όνειρό σου;

Με τα προγράμματα σπουδών Tourism Management- Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού και Hotel Management- Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, οι σπουδαστές εφοδιάζονται με την απαραίτητη τεχνογνωσία που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες στον τουρισμό, έτσι ώστε, βγαίνοντας από τη σχολή, να μπορέσουν να ασχοληθούν τόσο με την οργάνωση, τη λειτουργία και τη διαχείριση ενός τουριστικού γραφείου,
όσο και ενός ξενοδοχείου ή μιας επιχείρησης εστίασης.

Μέσα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE, φέρνει τους φοιτητές του ένα βήμα πιο κοντά την ουσία της μάθησης κι αυτό λόγω της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας LE MONDE. Επιπλέον των θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, οι σπουδαστές συμμετέχουν σε εξειδικευμένα σεμινάρια, σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ξενοδοχεία, καθώς και σε τουριστικά γραφεία και κρουαζιερόπλοια. Μέσω της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας της LE MONDE, οι σπουδαστές αποκτούν διεθνή οπτική, καθώς μαθαίνουν εις βάθος τις τουριστικές, ξενοδοχειακές και γαστρονομικές πρακτικές από όλον τον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να κατανοήσουν τις απαιτήσεις του επαγγέλματος και την πρωτεύουσα σημασία της ποιοτικής εξυπηρέτησης των πελατών, ενώ παράλληλα, τη διδασκαλία αναλαμβάνουν κορυφαίοι καθηγητές και επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι συνδυάζουν το ακαδημαϊκό προφίλ με την πολυετή εμπειρία και σταδιοδρομία σε κάθε είδους τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα σπουδών Tourism Management εμβαθύνει σε ζητήματα τουρισμού, παρέχοντας ουσιώδεις γνώσεις που αφορούν τη μετακίνηση ατόμων ή ομάδων για περιήγηση, τη διασκέδαση, την εργασία, τη διεξαγωγή συνεδρίων, βοηθώντας τους ενδιαφερόμενους να “μυηθούν” σε όλες εκείνες τις διαδικασίες που αφορούν το σύγχρονο ταξίδι: Από την έκδοση του αεροπορικού και ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, μέχρι τις κρατήσεις ξενοδοχείων και καταλυμάτων, τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής, την παροχή βοήθειας σε ταξιδιώτες, προκειμένου να επιλέξουν το κατάλληλο μέρος για εκείνους ανάμεσα σε αμέτρητους τουριστικούς προορισμούς, μέχρι τη διοργάνωση ημερίδων και τη διαπραγμάτευση τιμών των δωματίων με τα ξενοδοχεία.

Σπουδάζοντας Tourism Management στη LE MONDE, θα αποκτήσεις καθαρή εικόνα για ό,τι αφορά τη λειτουργία και διαχείριση του τουρισμού, προκειμένου να ακολουθήσεις αργότερα μια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε ένα από τα πιο σύγχρονα και ενδιαφέροντα επαγγέλματα, που συνδυάζουν το ταλέντο στην οργάνωση, την αγάπη για το ταξίδι, την “τέχνη” της επικοινωνίας με τους ανθρώπους, αλλά και την έφεση στις ξένες γλώσσες.

Και πώς επιτυγχάνεται η γνωριμία με το αντικείμενο του τουρισμού;

Η επαφή των σπουδαστών με τον τουρισμό επιτυγχάνεται μέσα από μαθήματα που καλύπτουν ένα ολόκληρο φάσμα λειτουργιών ενός τουριστικού γραφείου και τα οποία ενισχύονται μέσω της σύγχρονης εξειδικευμένης βιβλιογραφίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, προσφέροντας παράλληλα στους αποφοίτους την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και το e-Tourism.

Οι σπουδαστές του Tourism Management, μαθαίνουν σε βάθος τι εστί τουρισμός μέσα από θεωρητικά μαθήματα που εστιάζουν στην ιστορία του ελληνικού πολιτισμού, τις διεθνείς σχέσεις και τα στοιχεία της τουριστικής νομοθεσίας, αλλά και μέσα από πιο πρακτικά μαθήματα, όπως, για παράδειγμα, αυτά που δίνουν έμφαση στην εξυπηρέτηση πελατών, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη απήχηση με τα χρόνια, στην οργάνωση και διοίκηση τουριστικών μονάδων, στην επιχειρηματικότητα, τη μεταφορά εμπορευμάτων (cargo) και τα συστήματα λειτουργίας γραφείου.

Παράλληλα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέρεται στους αυριανούς επαγγελματίες του τουρισμού, η δυνατότητα απασχόλησης σε τουριστικές, ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε να εξοικειωθούν στις συνθήκες εργασίας, να ενισχύσουν το βιογραφικό τους με την κατάλληλη προϋπηρεσία και να είναι έτοιμοι για τα σημαντικά βήματα και τις ευκαιρίες καριέρας που ακολουθούν μετά το πέρας των σπουδών.

Οι σπουδαστές, βγαίνοντας από τη LE MONDE, έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το όνειρό τους στον τουρισμό τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού, κι αυτό επιτυγχάνεται χάρις στη φήμη και την αναγνωρισιμότητα του ονόματος της σχολής, αλλά και χάρις στη συνεργασία που εκείνη διατηρεί με περισσότερες από 900 ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις για την απορρόφηση σπουδαστών και αποφοίτων και την ευκαιρία να εργαστούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς τουριστικούς οργανισμούς: Σε ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων, αεροδρόμια, εταιρείες μεταφορών, ηλεκτρονικά τουριστικά γραφεία, αλλά όχι μόνο: Οι σπουδές στη LE MONDE δίνουν στους αποφοίτους τους την απαραίτητη τεχνογνωσία και όσα “εργαλεία” χρειάζονται, θεωρητικά και πρακτικά, έτσι ώστε να μπορέσουν αργότερα να δημιουργήσουν τη δική τους, προσωπική τουριστική επιχείρηση, κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα τους.

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, οι ευκαιρίες που προσφέρονται είναι πολλές και μπορείς να διεκδικήσεις τη δική σου ευκαιρία, κάνοντας άμεσα αίτηση εγγραφής στη LE MONDE.

Και δε χρειάζεται να το σκέφτεσαι και πολύ, διότι, πέρα από την εμπειρία που θα ζήσεις ως σπουδαστής της LE MONDE, θα έχεις στο μέλλον και κάποια ασύγκριτα επαγγελματικά πλεονεκτήματα:

  • Ιδιαίτερα ενδιαφέρον αντικείμενο και σύγχρονο επάγγελμα εναρμονισμένο με τις νέες τεχνολογίες
  • Ελκυστικό περιβάλλον εργασίας
  • Δυνατότητα ανακάλυψης νέων προορισμών
  • Άμεση δυνατότητα δημιουργίας ατομικής επιχείρησης
  • Δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης

Αν σου αρέσει, λοιπόν, να βοηθάς τους ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν, αν αγαπάς τα ταξίδια και σου αρέσει να αλλάζεις παραστάσεις, τότε θα πρέπει να εκπαιδευτείς δίπλα σε εκείνους που ξέρουν να σου προσφέρουν αυτά που χρειάζεσαι και που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις και να εξελιχθείς, χάρις στην πολυετή εμπειρία τους.

Και επειδή ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE είναι συνώνυμος με την άρτια επαγγελματική εκπαίδευση στις τουριστικές σπουδές, μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά και να πάρεις τη σωστότερη απόφαση για το μέλλον σου;

Αν θες να χαράξεις τη δική σου πορεία στον τουρισμό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σπουδάσεις με τους κορυφαίους των τουριστικών σπουδών, γιατί ο κόσμος σου σε περιμένει στη LE MONDE. 

Σπουδάζεις μια φορά, ξεχωρίζεις μια ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;