4 τρόποι για να ενισχύσεις το βιογραφικό σου ενώ σπουδάζεις

Από neolaia.gr Team 6 Σεπτεμβρίου 2019

Με τους τρόπους αυτούς μπορείς να συνδυάσεις και σπουδές και ενίσχυση του βιογραφικού!

Η φοιτητική ζωή σου είναι μία περίοδος που θα πρέπει να ζήσεις πολλές διαφορετικές εμπειρίες και να μάθεις πολλά πράγματα. Τόσο για τη ζωή γενικά, όσο και για αυτό που σπουδάζεις.

Αλλά πολλές φορές, κλείνεσαι στον μικρόκοσμο των σπουδών σου και χάνεις την πραγματική ουσία του να ζεις τη φοιτητική ζωή. Βλέπεις, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να συνδυάσεις και σχολή και διασκέδαση και να χτίσεις το βιογραφικό σου.

1. Erasmus

Τρίμηνο ή εξάμηνο. Εσύ διαλέγεις ποιο από τα δύο ταιριάζει περισσότερο σε σένα! Γενικά, είναι ένας τρόπος για να δεις αν θα μπορέσεις να τα καταφέρεις μόνος σου σε μία ξένη χώρα.

Εκτός από αυτό, θα έρθεις σε επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα, θα εξασκήσεις μία γλώσσα πέρα από τα ελληνικά και τα αγγλικά και στο βιογραφικό σου θα είναι ένα μεγάλο συν! Οπότε, μην το σκέφτεσαι! Κάν’ το!

2. Εθελοντική Εργασία

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα εθελοντικής εργασίας για νέους. Μπορείς να ψάξεις και να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και αγαπάς.

Και μην περιοριστείς σε κάτι που έχει σχέση με τη σχολή σου και τις σπουδές σου. Στο βιογραφικό σημείωμα σημασία έχει να φαίνεται ότι δε σπαταλάς τον χρόνο σου μπροστά από μία οθόνη.

Οπότε, το να προσφέρεις σε μία φιλοζωϊκή, γιατί αγαπάς τα ζώα, ή να πας σε μία ξένη χώρα και να βοηθήσεις με κάποιον τρόπο, μετράνε το ίδιο. Δείχνουν ένα άτομο με ενδιαφέροντα πολλά και δραστήριο.

3. Μάζεψε λεφτά για καλό σκοπό κάνοντας ποδήλατο

Ξεκίνα μία περιπέτεια με το ποδήλατό σου και την παρέα σου. Φτιάξε και ένα group στο facebook για ανθρώπους που θα παρακολουθούν την πορεία σου και θα μπορούν να δίνουν λεφτά για έναν καλό σκοπό.

Έτσι θα ζήσεις και μία ξεχωριστή εμπειρία, κάνοντας μεγάλες διαδρομές στην Ελλάδα ή και στην Ευρώπη με το ποδήλατο σου και την παρέα σου, και θα συγκεντρώσεις λεφτά για καλό σκοπό! Είναι κάτι διαφορετικό που θα συμβάλλει πολύ στο βιογραφικό σου!

4. Γίνε μέλος σε μία ομάδα του Πανεπιστημίου

Κάθε Πανεπιστήμιο έχει τις δικές του φοιτητικές ομάδες. Βρες αυτή που σου ταιριάζει και κάνε την εγγραφή σου. Δεν έχει σημασία και πάλι αν ταιριάζει με τη σχολή που σπουδάζεις, αυτό που έχει σημασία είναι να φαίνεται ότι έχεις και άλλα προσόντα.

Μπορεί να κάνετε διάφορες εκδηλώσεις (οργανωτικός), μπορεί να πρέπει να διαχειρίζεσαι μία ολόκληρη ομάδα (αρχηγικές δεξιότητες). Όλα αυτά λένε πολλά για εσένα και το τι μπορείς να προσφέρεις σε μία δουλειά πέρα από τα βασικά!

Δες ακόμα: 4 τρόποι να ενισχύσεις το βιογραφικό σου ενώ δουλεύεις!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486