Στις ΗΠΑ ανακαλύφθηκε ένα φίδι με... δύο κεφάλια!
Κι όμως, το φίδι αυτό έχει δύο κεφάλια!

Όσα περισσότερα ανακαλύπτουμε για τον κόσμο αυτό και τον πλανήτη μας, τόσο πιο παράξενος και μοναδικός μας φαίνεται. Η τελευταία ανακάλυψη έγινε στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε ένα φίδι με δύο κεφάλια. Ο “διπλός Ντέιβ”, όπως τον ονόμασαν!

Το φίδι είναι ακόμη μωρό και έχει δύο πλήρως σχηματισμένα κεφάλια ενωμένα στο σώμα του. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει τέσσερα μάτια και δύο γλώσσες, που δουλεύουν ανεξάρτητα τα μεν από τα δε. Οπότε, αυτά που έχουμε δει στα παραμύθια και τις ταινίες δεν είναι τόσο διαφορετικά από αυτά που όντως υπάρχουν γύρο μας.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για ένα δηλητηριώδης φίδι με μήκος περίπου 20 εκατοστών. Μάλιστα, ανακαλύφθηκε σε ένα δάσος του Νιού Τζέρσι από δύο ερπετολόγους με το όνομα Ντέιβ. Οπότε, είπαν να πρωτοτυπήσουν και να του δώσουν αυτό το όνομα. Μετά την ανακάλυψή του, το φίδι τέθηκε υπό την προστασία μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Ο περιβαλλοντολόγος Ντέιβ Σνάιντερ της ερπετολογικής οργάνωσης Herpetological Associates, η οποία πήρε την άδεια να κρατήσει και να μελετήσει το σπάνιο φίδι, δήλωσε τα εξής:

“Θα ήταν πολύ δύσκολο γι’ αυτό το φίδι να επιβιώσει στη φύση.”

Τα δικέφαλα φίδια ζουν 15 έως 20 χρόνια και συνήθως βρίσκονται σε αιχμαλωσία. Γεννιούνται με τον ίδιο τρόπο που γεννιούνται τα ενωμένα δίδυμα. Δηλαδή, ένα έμβρυο αρχίζει να διαχωρίζεται από το άλλο, αλλά η διαδικασία του διαχωρισμού των σωμάτων για κάποιο λόγο σταματά και μένει ανολοκλήρωτη. Οπότε, δημιουργούνται τα φίδια με δύο κεφάλια!

Δες επίσης: Η μεγάλη οχιά «φίνα» εντοπίστηκε στη Λεμεσό ακόμη μια φορά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;