Οι τιμές και τα προϊόντα που πρέπει να πωλούνται στους μαθητές στα σχολικά κυλικεία

Από neolaia.gr Team 10 Σεπτεμβρίου 2019

Το Υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε εγκύκλιο με τα προϊόντα που μπορούν να πωλούνται στα σχολικά κυλικεία, αλλά και τις τιμές που πρέπει να έχουν.

Τα σχολεία ανοίγουν αύριο Τετάρτη, 11/9, και το Υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε ανακοίνωση με το τι πρέπει να πωλείται στα σχολικά κυλικεία, αλλά και σε τι τιμές. Μάλιστα, τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τους ιδιοκτήτες κυλικείων αν παραβούν τις ανώτατες τιμές πώλησης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς καθορίζει τι προϊόντα και σε ποιες τιμές θα πρέπει να πωλούνται στα κυλικεία, αναψυκτήρια και καντίνες σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Την εν λόγω λίστα μπορείς να τη βρεις παρακάτω.

Επίσης, στα κυλικεία των σχολείων απαγορεύεται η πώληση καφέ στους μαθητές. Ενώ, επιτρέπεται μόνο στο διδακτικό και το λοιπό προσωπικό του σχολείου.

Στους χώρους όπου διατίθενται τα είδη αυτά πρέπει να είναι αναρτημένος υποχρεωτικά τιμοκατάλογος. Ο τιμοκατάλογος αυτός θα πρέπει να είναι ορατός από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, στον οποίο με κεφαλαία και ευανάγνωστα γράμματα αναγράφονται στην ελληνική γλώσσα τα εξής:

«ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ ΑΠΛΟ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ (ΣΗΣΑΜΕΝΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ), ΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ, ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ»

Για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, επιτρέπεται η κατοχή και διάθεση εμφιαλωμένων νερών μόνο σε πλαστικά μπουκάλια και φυσικών χυμών σε πλαστική ή χάρτινη συσκευασία.

Ενώ, τσουχτερά είναι και τα πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης. Διαμορφώνονται, όπως μπορείς να τα δεις παρακάτω:

  1. Για έλλειψη τιμοκαταλόγου, χίλια ευρώ (1.000€).
  2. Για υπέρβαση τιμής, χίλια ευρώ (1.000€) ανά είδος.
  3. Για έλλειψη είδους, χίλια ευρώ (1.000€) ανά είδος.

Για οποιαδήποτε παράβαση οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνουν την τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή «1520».

Δες ακόμα: Αύριο ανοίγουν τα σχολεία: Όλες οι αλλαγές που έρχονται

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486