Νέο ρεκόρ επιβατών για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Από neolaia.gr Team 10 Σεπτεμβρίου 2019

Το "Ελευθέριος Βενιζέλος" έσπασε κάθε ρεκόρ επιβατών μέσα στον Αύγουστο.

Ο διεθνές αερολιμένας της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος«, ξεπέρασε κάθε ρεκόρ επιβατών. Η επιβατική κίνησή του απογειώθηκε στους 3 εκατομμύρια, μόλις σε έναν μήνα!

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο Αύγουστος έκλεισε με 3,04 εκατομμύρια επιβάτες. Αυτή είναι αύξηση του 5,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα για το 2018. Η επιβατική κίνηση εξωτερικού ανέβηκε κατά 8,1% ξεπερνώντας τους 2,12 εκατ. επιβάτες δημιουργώντας ακόμα ένα νέο ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό αυτό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, όμως, η κίνηση επιβατών εσωτερικού σημείωσε μικρή πτώση. Της τάξεως του 1,1%.

Συνολικά, από την αρχή του 2019 μέχρι και τον Αύγουστο η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 17,28 εκατομμύρια επιβάτες. Άνοδος της τάξης του 6,7%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε άνοδο της τάξης του 2,2% και 8,8% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατά τους πρώτους μήνες του 2019 π αριθμός των πτήσεων ανήλθε σε 154.311. Έτσι, λοιπόν, καταγράφηκε άνοδος της τάξης του 5,3%. Μάλιστα, τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και εξωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 7,7% και 3,6% αντίστοιχα.

Δες ακόμα: AirHelp Score 2019: Ακόμη μία σημαντική παγκόσμια διάκριση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486