Εγγραφές πρωτοετών: Πότε θα ξεκινήσουν;

Από neolaia.gr Team 11 Σεπτεμβρίου 2019

Πότε αναμένεται να αρχίσουν οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια;

Οι εγγραφές πρωτοετών 2019 στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας ξεκινούν σε λίγο καιρό, αφού οι βάσεις 2019 έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να γνωρίζουν σε ποια πόλη και σχολή έχουν περάσει.

Οι δυνάμει φοιτητές και φοιτήτριες, λοιπόν, θα κληθούν να παρουσιαστούν στην πόλη, όπου εδρεύει η σχολή που πέρασαν, προκειμένου να αναζητήσουν την ιδανική φοιτητική κατοικία.

Εγγραφές πρωτοετών 2019: Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν;

Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, εδώ και λίγα χρόνια αυτές γίνονται ηλεκτρονικά και, άρα, οι φοιτητές δε χρειάζεται να παρουσιαστούν στα πανεπιστήμια, όπου πέτυχαν.

Να υπενθυμίσουμε πως το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί το 2018, ήταν από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Άρα, λοιπόν, όπως και πέρυσι, οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, ηλεκτρονικά, με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τις γραμματείες των τμημάτων.

Αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις 2019, όλοι οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών θα κληθούν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση eregister.it.miedu.gov.gr.

Ποιοι εξαιρούνται από τη διαδικασία εγγραφών:

Από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται όσοι πέρασαν σε Στρατιωτικές Σχολές, στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, στις Αστυνομικές Σχολές, στις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου, καθώς οι εν λόγω σχολές θα ανακοινώσουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα δικαιολογητικά και η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής στις Σχολές και τα Τμήματα, θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες.

Δες ακόμα: Ψάχνεις σπίτι στην πόλη που πέρασες; Οι 19 συμβουλές που χρειάζεσαι!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486