Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Μάθε ΕΔΩ πώς θα την ανανεώσεις!

Από neolaia.gr Team 11 Σεπτεμβρίου 2019

Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Θέλεις να ανανεώσεις την κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ, όμως, δε ξέρεις ακριβώς πώς;

Διάβασε παρακάτω και θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς θα την ανανεώσεις, έτσι ώστε να μη τη χάσεις.

Αρχικά, να σημειώσουμε ότι οι υποχρεώσεις των κατόχων δελτίου ανεργίας του Οργανισμού συνίστανται στα εξής:

1. Το δελτίο ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτού, οπότε και πρέπει να ανανεωθεί.

2.  Όσον αφορά στους δικαιούχους τακτικής επιδότησης ανεργίας, επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας το δελτίο ανεργίας παραμένει σε ισχύ για τρεις μήνες επιπλέον, οπότε και πρέπει να ανανεωθεί.

3. Η δυνατότητα ανανέωσης ισχύει για χρονικό διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών πριν και πέντε (5) εργάσιμων ημερών μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος του δελτίου ανεργίας. Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των 5 ημερών το δελτίο ανεργίας διαγράφεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού. Σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης μπορεί να προβεί σε έκδοση νέου δελτίου ανεργίας.

Από τις 4 Ιανουαρίου του 2016, η ανανέωση του δελτίου ανεργίας μπορεί να γίνει μόνο με τους δύο (2) ακόλουθους τρόπους:

Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Πώς θα την ανανεώσεις;

1. ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας μέσω διαδικτύου θα πρέπει να πιστοποιηθείτε ως χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είτε:

παραλαμβάνοντας Κλειδάριθμο από ένα Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης – ΚΠΑ ΟΑΕΔ, είτε χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ)

2. ΜΕΣΩ ΚΕΠ

Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας μέσω Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ, έχοντας μαζί σας ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο).

Δες ακόμα: ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Ποια προγράμματα θα πάρουν παράταση;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486