Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Σήμερα η κηδεία του αγαπημένου μουσικού
Η κηδεία του αγαπημένου καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15.30

Αυτή η εβδομάδα ξεκίνησε δυστυχώς με την πιο αναπάντεχη και βαριά είδηση…

Ο γνωστός και πολύ αγαπημένος καλλιτέχνης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά από καρδιακό επεισόδιο, σε ηλικία μόλις 63 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καλλιτέχνης έκανε τις διακοπές του στο σπίτι του στον Πτελεό και τα ξημερώματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αχιλλοπούλειο του Βόλου, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα υπέστη στη διάρκεια της νύχτας.

Ο αιφνίδιος θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα γέμισε ανείπωτη θλίψη τη οικογένεια, τους θαυμαστές του, ολόκληρο τον καλλιτεχνικό και μουσικό κόσμο, στον οποίο άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Από το πρωί της Δευτέρας, 9 Σεπτεμβρίου, που έγινε γνωστός ο θάνατός του, καλλιτέχνες, πολιτικοί κάθε ιδεολογικού χώρου, πλήθος θαυμαστών, εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια του αγαπημένου καλλιτέχνη, ο οποίος με τη μουσική του σφράγισε, όχι μόνο τη μεταπολιτευτική ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και αμέτρητες προσωπικές στιγμές.

Δεν ήταν ένας απλός έντεχνος, ροκ τραγουδιστής της χώρας, αλλά ένας καλλιτέχνης που άφησε πίσω του δεκαετίες μουσικής σταδιοδρομίας, τα τραγούδια του έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας και η παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι θα συμβολίζει πάντα μια άλλη κουλτούρα, διαφορετική, περισσότερο ξέγνοιαστη, περισσότερο αυθεντική.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου και από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα, εργάστηκς χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία κατά σύμπτωση κυκλοφόρησε και το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο “Gaspar”, έναν δίσκο extended play 45 στροφών. Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά»

Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με πάρα πολλούς καλλιτέχνες του σύγχρονου ελληνικού χώρου και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.

Είχε επίσης συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Οι μελωδίες και η υπέροχη φωνή του θα μας συνοδεύουν μέχρι το τέλος.

Σήμερα, Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του σπουδαίου μουσικού, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος μπορεί να έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, αλλά αγαπήθηκε πάρα πολύ και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στο Κοιμητήριο Ζωγράφου στις 15:30, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του με ανάρτησή της στο Facebook. Την ίδια στιγμή, η οικογένεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έκανε έκκληση, αντί στεφάνων να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί».

* Όσοι και όσες επιθυμούν να κάνουν δωρεά αντί στεφάνου στο “Μαζί με το Παιδί”, αυτά είναι τα στοιχεία: EUROBANK: Αρ. Λογ.: 0026.0102.16.0200303078, IBAN: GR 8302 601020000 160200303078. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αρ. Λογ.: 6017 0400 56698, ΙΒΑΝ: GR210 171 0170 0060 1704 0056 698. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;