Μέχρι και δύο χρόνια μετά το πέρας των σπουδών τους θα μπορούν να μένουν στη Βρετανία οι ξένοι φοιτητές
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ξένοι φοιτητές θα μπορούν να παραμένουν έως και δύο χρόνια μετά το πέρας των σπουδών τους στη Βρετανία.

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην περίοδο που θα μπορούν να μείνουν οι ξένοι φοιτητές στην Βρετανία. Βάσει των κανόνων που ισχύουν μέχρι σήμερα, οι φοιτητές επιτρέπεται να παραμένουν στη χώρα μόνο για τέσσερις μήνες μετά την απόκτηση του πτυχίου τους. Όμως αυτό, πρόκειται να αλλάξει.

Πλέον, οι ξένοι φοιτητές θα μπορούν να παραμένουν στη Βρετανία για να αναζητήσουν εργασία μέχρι και δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή τους βάσει των νέων κανόνων που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Κάτι που αντιτίθεται στους κανόνες που είχε θεσπίσει η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα, με τα όσο δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Γκάβιν Ουίλιαμσον:

“Η συμβολή των ξένων φοιτητών στη χώρα και στα πανεπιστήμιά μας είναι σημαντική τόσο από πολιτισμική όσο και από οικονομική άποψη. Η παρουσία τους είναι επωφελής για τη Βρετανία.

Τα πανεπιστήμιά μας ακμάζουν με το να είναι ανοικτά παγκόσμια ιδρύματα. Η εισαγωγή της μεταπτυχιακής διαδρομής διασφαλίζει πως ο υψηλού κύρους τομέας της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας θα συνεχίσει να προσελκύει τα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο στην παγκόσμια Βρετανία.”

Μάλιστα, η κυβέρνηση δήλωσε πως οι νέοι κανόνες θα δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να εργάζονται, ή να αναζητούν εργασία, σε οποιοδήποτε επίπεδο ειδίκευσης. Ενώ, στη συνέχεια θα μπορούν να μετατρέπουν τη βίζα τους σε βίζα ειδικευμένης εργασίας αν βρουν μια δουλειά που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι δε θα υπάρχει ανώτατο όριο στον αριθμό των φοιτητών που μπορούν να κάνουν αίτηση για τη μεταπτυχιακή διαδρομή. Κάθε χρόνο, περίπου 450.000 ξένοι φοιτητές σπουδάζουν στη Βρετανία.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν για εκείνους που ξεκινούν έναν προπτυχιακό ή έναν μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών, από την επόμενη χρονιά και σε οποιοδήποτε πεδίο σπουδών. Όπως αναφέρει η κυβέρνηση:

“Σε ένα αξιόπιστο πανεπιστήμιο του Η.Β. ή σε έναν πάροχο ανώτατης εκπαίδευσης που διαθέτει μια αποδεδειγμένη καταγραφή επικύρωσης μεταναστευτικών ελέγχων.”

Μετά την ανακοίνωση αυτή, ο Υπουργός Οικονομικών Σάτζιντ Τζάβιντ έγραψε:

“Ήταν καιρός. Θα έπρεπε να είχαμε ανατρέψει αυτή την ανόητη πολιτική πολλά χρόνια πριν. Η Βρετανία πρέπει να είναι πάντα ανοιχτή στα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο.”

Το μέτρο αυτό, όμως, δεν είχε και την πιο θερμή αποδοχή. Καθώς, ο λόγος για λιγότερη μετανάστευση ήταν κι ένας από τους κύριους λόγους που ώθησε τους Βρετανούς να ψηφίζουν το Brexit.

Η Migration Watch, που διεξάγει εκστρατεία για λιγότερη μετανάστευση ανέφερε για το μέτρο αυτό:

“Η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκει ιδέες μόνο για το πώς θα αυξήσει τη μετανάστευση.

Τα πανεπιστήμιά μας προσελκύουν έναν αριθμό ρεκόρ ξένων φοιτητών. Δεν υπάρχει λόγος να υποβαθμίσουμε τη φοιτητική βίζα μετατρέποντάς την από την πίσω πόρτα σε μια διαδρομή για να εργάζονται εδώ οι φοιτητές.”

Δες επίσης: Εγγραφές πρωτοετών: Πότε θα ξεκινήσουν;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
ΗΜ
54 - 50
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;