Ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών στην Ελλάδα δεν τρώει πρωινό
Μία νέα έρευνα δείχνει ότι ένας στους 4 μαθητές στην Ελλάδα δεν τρώει πρωινό.

Τα σχολεία ξεκίνησαν και οι μαθητές, πλέον, μπαίνουν και πάλι στο παλιό τους πρόγραμμα. Πρωινό ξύπνημα, διάβασμα και ότι άλλο περιέχει αυτό. Όμως, μία νέα έρευνα έδειξε κάτι που θα πρέπει να προβληματίζει κυρίως τους γονείς.

Αρκετά παιδιά και έφηβοι στην Ελλάδα δεν τρώνε πρωινό! Η έρευνα υποστηρίζει ότι κατά κύριο λόγο δεν τρώνε πρωινό τα παιδιά που κάνουν γενικά κακή διατροφή, δεν κοιμούνται επαρκώς και μένουν πολλή ώρα καθημερινά μπροστά από μία οθόνη

Η μελέτη έγινε σε 177.091 παιδιά ηλικίας οκτώ έως 17 ετών. Τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά δεν τρώνε πρωινό για διάφορους λόγους. Αυτό το ποσοστό διαμορφώνεται ως εξής στα δύο φύλα:

  • το 22,4% των αγοριών και
  • το 23,1% των κοριτσιών

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, Λάμπρο Συντώση, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition & Dietetics. Στη μελέτη συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Τάμπαλης, ο καθηγητής Δημοσθένης Παναγιωτάκος και η καθηγήτρια Γλυκερία Ψαρρά.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που αποφεύγουν το πρωινό έχουν και ένα χαρακτηριστικό προφίλ. Είναι συνήθως εκείνα που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, τείνουν να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, κάνουν γενικότερα χειρότερη διατροφή, δεν ασκούνται επαρκώς σωματικά, ούτε κοιμούνται όσο πρέπει. Επίσης, περνάνε περισσότερες από δύο ώρες καθημερινά μπροστά από μια οθόνη.

Από ότι έδειξε η έρευνα, οι κύριες αιτίες που ένα παιδί δε θα φάει πρωινό , κατά 80%, προέρχονται από τους εξής λόγους, κακές διατροφικές συνήθειες, ο ανεπαρκής ύπνος και η αυξημένη χρήση οθονών!

Οι ερευνητές επισημαίνουν την ανάγκη να προωθηθούν στην Ελλάδα πολιτικές που θα ενθαρρύνουν την κατανάλωση πρωινού από τους μαθητές! Μη ξεχνάς ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας!

Δες ακόμα: Διαμαρτυρία μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;