ΑΚΡΑΙΟ! Εντόπισαν άνθρωπο μετά από 22 χρόνια μέσω του Google Maps!
Στην Φλόριντα των ΗΠΑ εντοπίστηκε άνθρωπος μετά από 22 χρόνια με τη χρήση του Google Maps.

Το Google Maps είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε συχνά για τις μετακινήσεις. Όμως, δεν είχαμε σκεφτεί ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και για έρευνες της αστυνομίας. Κάτι τέτοιο έγινε στη Φλόριντα της Αμερικής.

Εκεί, ένα πτώμα ενός άνδρα που εξαφανίστηκε πριν από δύο δεκαετίες βρέθηκε σε ένα βυθισμένο αυτοκίνητο σε μία λίμνη, χάρη στο Google Maps. Θα μου πεις… ακραίο. Αλλά είναι απολύτως αληθινό!

Η εξαφάνιση του Γουίλιαμ Μολντ από την Λαντάν της Φλόριντα, είχε αναφερθεί στις 7 Νοεμβρίου 1997. Ο άντρας δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του το βράδυ μετά από μια έξοδό του σε κλαμπ. Τότε, ήταν 40 ετών. Η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του αλλά δεν κατάφερε να τον βρει πουθενά.

Στις 28 Αυγούστου του 2019, 22 χρόνια μετά την εξαφάνισή του, η αστυνομία είχε μία κλήση για την εύρεση ενός αυτοκινήτου σε μια λίμνη στο Μουν Μπέι Σίρκλ στο Γουέλινγκτον. Οι Αρχές πήγαν στον σημείο και έβγαλαν το όχημα από το νερό. Μέσα βρήκαν σκελετικά υπολείμματα. Μια εβδομάδα αργότερα, τα υπολείμματα ταυτοποιήθηκαν πως ανήκουν στον Μολντ.

Θα μου πεις ότι πρόκειται για μία κλασσική έρευνα. Όμως, το περίεργο είναι το ότι το βυθισμένο όχημα εντόπισε ένα πρώην κάτοικος της περιοχής μετά από έρευνα που έκανε στο Google, όπως ανέφερε ο ίδιος η αστυνομία. Ο άνδρας που έκανε την έρευνα, ήρθε σε επαφή με έναν σημερινό κάτοικο της περιοχή και του είπε τι είχε δει στο Google Maps.

Στη συνέχεια, ο κάτοικος εκείνος χρησιμοποίησε το δικό του drone και επιβεβαίωσε πως υπήρχε ένα αυτοκίνητο μέσα στην λίμνη. Τότε, ήταν που ήρθε και σε επαφή με την αστυνομία!

Σύμφωνα με το Charley Project, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων για άλυτες υποθέσεις στις ΗΠΑ, το αυτοκίνητο ήταν ορατό σε μια δορυφορική φωτογραφία στο Google Earth από το 2007. Προφανώς κανείς δεν το είχε προσέξει μέχρι το 2019.

Το γραφείο του Σερίφη της περιοχής δήλωσε στο BBC πως ο Μολντ πιθανότατα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε στην λίμνη. Όπως υπογραμμίζει ο Σερίφης το όχημα δεν ήταν ορατό στις αρχικές έρευνες. Μετά την μετατόπιση του νερού άλλαξαν τα πράγματα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε:

“Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι συνέβη πριν από πολλά χρόνια. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι χάθηκε από προσώπου Γης και τώρα βρέθηκε.”

Το Google Maps, τελικά, μπορεί να φανεί χρήσιμο και στις έρευνες για χαμένα πρόσωπα.

Δες ακόμα: Google Maps: Με παράκαμψή του έστειλε 100 οδηγούς σε ένα χωράφι (vid)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;