Αυτή η ανακάλυψη των επιστημόνων είναι σίγουρο πως θα σε κάνει να… ανατριχιάσεις

Από neolaia.gr Team 16 Σεπτεμβρίου 2019

Μία ομάδα ερευνητών στην Αυστραλία ανακάλυψε κάτι μακάβριο και πολύ ανατριχιαστικό για τον άνθρωπο.

Έχουμε ακούσει και διαβάσει διάφορα για τους ανθρώπους και το ανθρώπινο σώμα, αλλά αυτή η είδηση από την Αυστραλία μας έχει, πραγματικά…. ανατριχιάσει. Βλέπεις, οι ερευνητές στο πρώτο «αγρόκτημα του ανθρώπινου σώματος» στην Αυστραλία διαπίστωσαν με τη βοήθεια καμερών time lapse ότι τα σώματα κάνουν κινήσεις περισσότερο από ένα έτος μετά τον θάνατο.

Όπως σου είπα, είναι πραγματικά ανατριχιαστικό!

Η ανακάλυψη έγινε από την Άλισον Γουίλσον, τελειόφοιτη του πανεπιστημίου του Κεντρικού Κουίνσλαντ, η οποία κινηματογράφησε την αποσύνθεση ενός σώματος δότη για 30 λεπτά, για μία περίοδο περίπου 17 μηνών. Κοιτώντας τις καταγραφές της, έφτασε στο παρακάνω συμπέρασμα.

Σύμφωνα με το ABC News, το «αγρόκτημα» ή αλλιώς Australian Facility for Taphonomic Experimental Research (AFTER) στο Σίδνεϊ, δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια για να ερευνήσει την αποσύνθεση του ανθρώπινου σώματος υπό διάφορες συνθήκες. Κύριος στόχος του ήταν να αναπαράγει τα σενάρια σκηνικών εγκλημάτων.

Η Γουίλσον σε δηλώσεις της είπε:

«Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι τα χέρια είχαν σημαντική κίνηση. Τα χέρια που αρχικά ήταν χαμηλά πλάι στο σώμα, ανέβηκαν ενώ ένα χέρι απομακρύνθηκε από το σώμα και στη συνέχεια επέστρεψε, αγγίζοντας το και πάλι.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γουίλσον ανέμενε την ύπαρξη κάποιας κίνησης στα αρχικά στάδια της αποσύνθεσης. Όμως, δεν περίμενε με τίποτα να συμβαίνει αυτό και για διάστημα 17 μηνών μετά. Η ίδια εκτιμά, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συρρίκνωσης και της συστολής όταν το σώμα στεγνώνει.

Όπως τόνισε η Γουίλσον:

«Είναι πολύ σημαντική να βοηθήσουμε τις αρχές να επιλύσουν εγκλήματα. Είναι σημαντικό για τα θύματα και τις οικογένειές τους και σε πολλές περιπτώσεις δίνει φωνή στο θύμα για να πει την τελευταία του ιστορία.»

Δες ακόμα: Γιατί η Παρασκευή και 13 θεωρείται γρουσούζικη μέρα;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486