B. B. King: 94 χρόνια από τη γέννηση του θρύλου της μπλουζ μουσικής
Η Google τιμάει με το σημερινό της doodle τον B. B. King, έναν από τους πιο σημαντικούς και αναγνωρισμένους μουσικούς της μπλουζ σκηνής.

Το σημερινό doodle της Google τιμάει τον Αμερικάνο μπλουζ κιθαρίστα και τραγουδοποιό B. B. King. Μάλιστα, έχουν περάσει 94 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου τραγουδοποιού και η Google θέλει να μας θυμίσει την προσφορά του στην μουσική.

Ο B. B. King γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1925. Πρόκειται για έναν Αμερικανό κιθαρίστας και τραγουδοποιό της μπλουζ και αποτελούσε έναν από τους πιο γνωστούς μουσικούς της μπλουζ στον κόσμο.

Σήμα κατατεθέν του B. B. King ήταν η κιθάρα με το προσωνύμιο Lucille. Πρόκειται για μία “ειδικής κατασκευής” Gibson που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη δεκαετία του 1950. Με το πέρασμα των χρόνων πέρασαν διάφορες “Lucille” από τα χέρια του, αλλά ουσιαστικά ήταν το ίδιο μοντέλο κιθάρας προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καλλιτέχνη.

Ο B. B. King, επίσης, είχε άδεια πιλότου. Ενώ, ήταν γνωστό ότι είχε μία ιδιαίτερη αδυναμία στον τζόγο. Επίση, ήταν χορτοφάγος και δεν έπινε ποτέ αλκοόλ, αλλά ούτε κάπνιζε.

Το 1949 ο B. B. King ξεκίνησε να ηχογραφεί δίσκους στην εταιρεία RPM Records η οποία έδρευε στο Λος Άντζελες. Πολλές από τις πρώτες δουλειές του καλλιτέχνη ηχογραφήθηκαν από τον Sam Phillips, ο οποίος αργότερα ίδρυσε την θρυλική Sun Records και ανακάλυψε μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως ο Elvis Presley. Ο King ήταν επίσης DJ στο Μέμφις, όπου και του δόθηκε το παρατσούκλι Beale Street Blues Boy. Από εκεί βγαίνει και η αρχή του ονόματός του B.B.

Την δεκαετία του ’50, ο King έγινε ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της R&B μουσικής. Και έκανε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια όπως τα You Know I Love You, Woke Up This Morning, Please Love Me, κ. ά. Το 1962 υπέγραψε με την εταιρεία ABC-Paramount Records.

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε με το κομμάτι The Thrill Is Gone το οποίο ήταν επανεκτέλεση. Η πρώτη εκτελεστή έγινε από τον Roy Hawkins. Το τραγούδι έγινε επιτυχία τόσο στα τσαρτς της R&B αλλά και τις ποπ. Κάτι που μέχρι τότε ήταν πρωτόγνωρο για έναν R&B καλλιτέχνη.

Η επιτυχία του King συνεχίστηκε τη δεκαετία του ’70 με τραγούδια όπως τα To Know You Is to Love You και I Like to Live the Love. Από το 1951 έως και το 1985 εμφανίστηκε στον πίνακα των charts του Billboard για την R&B 74 φορές.

Στην μετέπειτα καριέρα του έκανε αρκετές εμφανίσεις, όπου και ονομάστηκαν “αποχαιρετιστήριες συναυλίες”. Σε μία από αυτές, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στις 29 Νοεμβρίου 2006 στο Σάο Πάολο, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον καλλιτέχνη αν αυτή θα είναι η πραγματική αποχαιρετιστήρια περιοδεία. Όπως απάντησε ο B. B. King:

“Ένας από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες είναι ένας άνθρωπος από την Σκωτία με το όνομα Σον Κόνερι. Πολλοί θα τον ξέρετε σαν τον James Bond 007. Έπαιξε σε μια ταινία με τον τίτλο Never Say Never Again.”

Τελικά, πέθανε στις 14 Μαΐου 2015 στο Λας Βέγκας της Νεβάδα των ΗΠΑ. Τα τραγούδια του, όμως, μας συντροφεύουν μέχρι και σήμερα.

Δες το Doodle που του αφιέρωσε η Google για τη σημερινή ημέρα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;