Επίδομα θέρμανσης 2019: Τι αλλάζει στις πληρωμές
Δείτε αναλυτικά σχετικά με το επίδομα θέρμανσης 2019!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης 2019 για τη νέα χειμερινή περίοδο του 2019 – 2020 και την επαναφορά του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, με στόχο τον εξορθολογισμό του καθεστώτος επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης και τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.

Το επίδομα θέρμανσης καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Οι στόχοι των αλλαγών που εξετάζονται είναι οι εξής:

– Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές και τα οποία, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο, αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανση τους πολύ νωρίτερα από τα νοικοκυριά που κατοικούν στην υπόλοιπη χώρα.

-Να καταβάλλονται τα ποσά του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση, αν είναι δυνατόν από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Ιανουάριο του εκάστοτε επόμενου έτους.

-Η κυβέρνηση εξετάζει παράλληλα το ενδεχόμενο να επαναφέρει το καθεστώς του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης που διατίθεται για χρήση στους αγρότες. Το καθεστώς αυτό καταργήθηκε με το τρίτο Μνημόνιο.

Πηγή: dikaiologitika

Δες ακόμα: ΟΑΕΔ – Επίδομα 720 ευρώ: Πώς θα κάνεις την αίτηση;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;