Επίδομα θέρμανσης 2019: Τι αλλάζει στις πληρωμές

Από neolaia.gr Team 16 Σεπτεμβρίου 2019

Δείτε αναλυτικά σχετικά με το επίδομα θέρμανσης 2019!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης 2019 για τη νέα χειμερινή περίοδο του 2019 – 2020 και την επαναφορά του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, με στόχο τον εξορθολογισμό του καθεστώτος επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης και τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.

Το επίδομα θέρμανσης καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Οι στόχοι των αλλαγών που εξετάζονται είναι οι εξής:

– Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές και τα οποία, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο, αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανση τους πολύ νωρίτερα από τα νοικοκυριά που κατοικούν στην υπόλοιπη χώρα.

-Να καταβάλλονται τα ποσά του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση, αν είναι δυνατόν από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Ιανουάριο του εκάστοτε επόμενου έτους.

-Η κυβέρνηση εξετάζει παράλληλα το ενδεχόμενο να επαναφέρει το καθεστώς του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης που διατίθεται για χρήση στους αγρότες. Το καθεστώς αυτό καταργήθηκε με το τρίτο Μνημόνιο.

Πηγή: dikaiologitika

Δες ακόμα: ΟΑΕΔ – Επίδομα 720 ευρώ: Πώς θα κάνεις την αίτηση;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486