Το ASMR κατακλύζει το Youtube και αμείβεται... ανέλπιστα καλά
Μια 20χρονη φοιτήτρια βγάζει έως και 50 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο... ψιθυρίζοντας και δεν είναι η μόνη.

Θυμάσαι εκείνη την εποχή, τότε που είχες μεγάλη ανάγκη να αποφορτιστείς από μια δύσκολη και απαιτητική μέρα, οπότε έκλεινες ραντεβού για μασάζ, για σιάτσου, για ρέικι ή για ποδόλουτρο;

Πολύ ωραία. Τώρα ήρθε η ώρα να ξεχάσεις αυτούς τους ξεπερασμένους (;), συμβατικούς (;), αυτούς τους τρόπους χαλάρωσης τέλος πάντων που ήξερες μέχρι πρότινος.

Το νέο trend απόλυτης χαλάρωσης έχει κατακλύσει για τα καλά το youtube, λέγεται ASMR και έχει τεράστια απήχηση..

Καθώς τα ASMR βίντεο εξαπλώνονται ολοένα και περισσότερο στο youtube και σε λοιπές on demand πλατφόρμες διαμοιρασμού βίντεο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να ηρεμήσουν στον απόηχο χαλαρωτικών ήχων, είτε είναι ψίθυρος, είτε απαλό ακούμπισμα των χειλιών, είτε ο ήχος της χτένας πάνω στο μικρόφωνο (!).

Για να εξηγούμαστε όμως:

Τι είναι αυτό το νέο digital trend που φαίνεται να έχει κατακλύσει το Youtube;

Το ASMR, δηλαδή Autonomous Sensory Meridian Response, τουτέστιν Αυτόματη Αισθητήρια Απόκριση του Μεσημβρινού, είναι μια νέα τάση που υπόσχεται.. “εγκεφαλικούς οργασμούς”. Ναι, καλά άκουσες, πρόκειται για μια (κάπως παράξενη) διαδικασία, κατά την οποία επιδρούν στον ακροατή-θεατή ενός ASMR βίντεο διάφοροι καθημερινοί ήχοι και ψίθυροι με τρόπο χαλαρωτικό και τρομερά καταπραυντικό (Κι ας μην καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι γιατί).

Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου βίντεο, ο παρατηρητής βιώνει μια αίσθηση μουδιάσματος στο δέρμα, ένα κάποιο ρίγος τέλος πάντων, που ξεκινά από την κορυφή και καταλήγει στα νύχια. Πώς προκαλείται στον θεατή αυτή η αίσθηση χαλάρωσης;

Simple as that:

Όσοι και όσες κάνουν ASMR βίντεο, μπορούν από το να ψιθυρίζουν στο μικρόφωνο, μέχρι να ξεφυλλίζουν βιβλία, μέχρι να μιλάνε με αισθησιακή φωνή και να σε κοιτούν μες την ψυχή, μέχρι να κουνάνε πράγματα, μέχρι μέχρι μέχρι. Μέσω συγκεκριμένων οπτικοακουστικών ερεθισμάτων, το ASMR προκαλεί στους παθόντες λάτρεις του, μια ακαταμάχητη αίσθηση ευφορίας, χαλάρωσης και θετικών συναισθημάτων. (Επειδή το μασάζ είναι πολύ μπανάλ πλέον.)

Όπως όλα δείχνουν, τα ASMR βίντεο ήρθαν για να μείνουν και μάλιστα υπόσχονται έναν κανονικό και με τα όλα του μισθό για όσους και όσες έχουν καταφέρει να γίνουν pro στους χαλαρωτικούς ψιθύρους.

Ζωντανό παράδειγμα η Lottie Fellows, μια 20χρονη Βρετανίδα, φοιτήτρια λογιστικής και οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μπαθ, η οποία, όχι απλώς είναι super διάσημη με τα ASMR βίντεο που ανεβάζει στο κανάλι της στο YouTube, αλλά βγάζει και… 50.000 ευρώ τον χρόνο από αυτά!

Κρατήστε με, πέφτω.

Και δεν είναι μόνο εκείνη, αλλά και αρκετοί ήδη γνωστοί καλλιτέχναι της διεθνούς ShowBiz που έχουν αγκαλιάσει θερμά το εν λόγω trend, όπως η Cardi B, την οποία βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο να ψιθυρίζει στο μικρόφωνο.

Απόλαυσε υπεύθυνα:

Ας γυρίσουμε, όμως, στη νεαρή Lottie Fellows για να δούμε τι έχει δηλώσει η ίδια για την τεράστια ASMR επιτυχία της που κοστολογείται μάλιστα στα 50 χιλιάρικα τον χρόνο.

«Ανακάλυψα το online ASMR το 2018. Είχε ακούσει η μητέρα μου να μιλάνε γα αυτό στο ραδιόφωνο και μου το πρότεινε, αφού πάντα είχα θέμα με τον ύπνο. Θυμάμαι να ψάχνω στο YouTue βιντεάκια. Αρχικά σκέφτηκα ότι είναι περίεργο και αστείο. Αλλά, αφού το παρακολούθησα για λίγα λεπτά, συνειδητοποίησα ότι με είχε χαλαρώσει τρομερά. Έχω κολλήσει από τότε».

«Ήμουν συγκλονισμένη όταν το κανάλι μου άρχισε να μεγαλώνει, ήταν πολύ σουρεαλιστικό. Θυμάμαι να παρακολουθώ τα βίντεό μου και να αισθάνομαι απίστευτα. Γνωρίζοντας ότι τόσος κόσμος τα απολάμβανε, ήταν μια έκπληξη για εμάνα».

Στα κακεντρεχή σχόλια που παρερμηνεύουν τα βίντεό της, αποδίδοντάς τους σεξουαλικό χαρακτήρα, η ίδια απαντά ως εξής:

“Όταν οι άνθρωποι λένε ότι το ASMR είναι σεξουαλικό, απαντώ με το επιχείρημα ότι οτιδήποτε μπορεί να γίνει σεξουαλικό. Μπορώ να καταλάβω γιατί οι ψίθυροι μπορούν να παρερμηνευθούν ως σεξουαλικοί. Αλλά με ενοχλεί, γιατί οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να απορρίψουν το ASMR ως παράξενο και σεξουαλικό, όταν στην πραγματικότητα βοηθά σοβαρά τόσους πολλούς ανθρώπους! Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει τίποτα σεξουαλικό στο ASMR. Είναι παραπλανητικό κάτι τέτοιο». 

Δεν ξέρουμε για εσάς… Εμείς πάντως βρήκαμε το ASMR guilty pleasure μας και ακούει στο όνομα Nicocado Avocado:

Δες ακόμα: Συμβαίνει: 34χρονη στην Αγγλία παντρεύτηκε δέντρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;