Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα γέννας σε όλους και στους μετανάστες
Δείτε τι δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σχετικά με το επίδομα γέννας!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υφυπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, το επίδομα γέννας, ύψους 2.000 ευρώ θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, αλλά και σε μετανάστες. Το επίδομα γέννας θα δίνεται από τις 1 Ιανουαρίου του 2020, ενώ η ίδια σημείωσε στην συνέχεια ότι μόνο το 10% δε θα λάβει το βοήθημα, λόγω πολύ υψηλών εισοδημάτων.

Επίδομα γέννας: Δείτε αναλυτικά

Όταν η Υφυπουργός ρωτήθηκε για το αν θα λάμβανε το επίδομα η οικογένεια Αντετοκούνμπο, απάντησε το εξής:

“Εκεί θα βασιστούμε πάνω σε βάση που υπάρχει για άλλα επιδόματα. Ασφαλώς όταν κάποιος είναι κάτοικος της χώρας, μπορεί να μην είναι υπήκοος, αλλά κάτοικος π.χ. για δέκα χρόνια, που είναι αυτό που εμείς εξετάζουμε, γιατί να μην του δίνεται και το επίδομα, όπως δίνεται και στους υπόλοιπους πολίτες”.

Πιο συγκεκριμένα, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε, μεταξύ άλλων ότι: “τo δημογραφικό είναι ένα εθνικό πρόβλημα, δεν έχει πολιτικό πρόσημο, είναι ένα πρόβλημα στο οποίο όλοι πρέπει να συμβάλλουμε. Αναγγείλαμε το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε γέννα. Ξεκινάει 1/1/2020 και πηγαίνει σε όλες τις γέννες που γίνονται στην Ελλάδα, ως μερική λύση του δημογραφικού».

Αναφορικά τώρα με τα εισοδηματικά κριτήρια, η ίδια υπογράμμισε ότι γύρω στο 10% του υψηλότερου εισοδήματος δε θα το πάρει το επίδομα γέννας, κι αυτό όχι γιατί κάνει πολύ μεγάλη δημοσιονομική διαφορά, αλλά κυρίως για να υπάρχει μια αίσθηση αναλογικότητας στους πολίτες.

Σύμφωνα με την ίδια:

“Η πολιτική μας είναι ότι θα το παίρνουν Έλληνες πολίτες και θα το παίρνουν και οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, όπως ορίζει το πολιτικό δίκαιο. Αυτό που κοιτάμε είναι να μην υπάρξει αδικία ως προς πολίτες τρίτων χωρών που μένουν πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα».

Τέλος, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, λέγοντας πως: «Το 2020 δουλεύουμε ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών».

Πηγή: dikaiologitika

Δείτε ακόμα: Από ΚΕΑ σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Αυξάνονται οι δικαιούχοι του

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1