Φοιτητική ζωή στο εξωτερικό: 9 πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψιν!
Η φοιτητική ζωή στο εξωτερικό είναι μαγική, γι' αυτό φρόντισε να θυμάσαι μερικά βασικά tips!

Η φοιτητική ζωή είναι μια υπέροχη εμπειρία, πόσο μάλλον αν τη ζήσεις σε κάποια χώρα του εξωτερικού!

Αν έχεις αποφασίσει, λοιπόν, να ακολουθήσεις τα όνειρά σου ως φοιτητής στο εξωτερικό, τότε καλό είναι να λάβεις υπόψιν ορισμένες πολύ σημαντικές παραμέτρους και να είσαι προετοιμασμένος/η για όλα τα πιθανά σενάρια.

Και επειδή η φοιτητική ζωή στο εξωτερικό έχει κάποιες διαφορές από τη φοιτητική ζωή εδώ (γλώσσα, νοοτροπία, παραδόσεις, άγραφοι κανόνες), πρέπει να είσαι έτοιμος!

Φοιτητική ζωή στο εξωτερικό: 5 τρόποι για να καταπολεμήσεις τη μοναξιά

Αν ετοιμάζεσαι για φοιτητική ζωή στο εξωτερικό, τότε ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips και ίσως σε βοηθήσουν να συγκεντρώσεις καλύτερα τις σκέψεις σου.

Έχουμε και λέμε:

1. Φρόντισε να κάνεις όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να έχεις μαζί σου ιστορικό της υγείας σου, γιατί στο εξωτερικό ίσως είναι πιο δύσκολο το να ψάχνεις γιατρούς και τα συναφή. Καλύτερα να έχεις προνοήσει παρά να ψάχνεσαι last minute.

2. Θυμήσου να πάρεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα έγγραφα που δηλώνουν την ταυτότητα και ποιος είσαι. Στο αεροδρόμιο το άγχος πάει σύννεφο και το ξέρουμε όλοι αυτό.

3. Αν γνωρίζεις κάποιον/κάποια που βρίσκεται ήδη στη χώρα που πας, καλό είναι να τον ενημερώσεις για τον ερχομό σου, γιατί, πίστεψέ με, και μόνο η παρουσία του εκεί θα σε στηρίξει αρκετά.

4. Στην αρχή ειδικά θα σου φανούν χρήσιμα τα social media, αλλά και skype, έτσι ώστε να κάνεις βίντεο κλήσεις στους δικούς σου και σε φίλους. Φρόντισε, λοιπόν, να εξασφαλίσεις παροχή ίντερνετ στη χώρα που πας.

5. Αν πηγαίνεις σε χώρα, όπου τα αγγλικά δεν είναι η κύρια γλώσσα, τότε καλό είναι να μάθεις κάποιες βασικές λέξεις για να μπορείς να συννενοείσαι έστω στα απλά και να έχεις μαζί σου ένα λεξικό.

6. Αν πρόκειται να μείνεις σε εστία, φρόντισε να γνωρίσεις τους συγκατοίκους ή τους ανθρώπους που διαμένουν δίπλα σου. Σκέψου ότι και εκείνοι είναι πρωτοετείς και ενδεχομένως αναζητούν στήριξη και βοήθεια.

7. Πριν φύγεις, ενημερώσου για το τι καιρό κάνει, έτσι ώστε να έχεις στη βαλίτσα σου ρούχα που ταιριάζουν στην εποχή.

8 .Φρόντισε να έχεις μαζί σου όλα τα έγγραφα που αφορούν τις σπουδές σου μεταφρασμένα, γιατί μπορεί να σου ζητηθούν από τη σχολή ή αν έχεις σκοπό να βρεις κάποια δουλειά.

9. Διασκέδασέ το όσο μπορείς και σκέψου ότι το άγχος που ενδεχομένως βιώνεις είναι απόλυτα φυσιολογικό, όπως και σε κάθε καινούριο ξεκίνημα. Είναι ένα άγχος, ωστόσο, που στο μέλλον θα αναπολείς με νοσταλγία.

Δες και αυτό: Αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας: Τι πρέπει να προσέξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;