Εποχικό επίδομα 2019: Από αύριο οι αιτήσεις και μέσω ΚΕΠ
Από αύριο μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι και μέσω των ΚΕΠ για το εποχικό επίδομα 2019!

Ξεκίνησε από εχτές, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στο oaed.gr για το ειδικό εποχικό επίδομα 2019 του ΟΑΕΔ.

Η πλατφόρμα βρίσκεται από τον ΟΑΕΔ σε λειτουργία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει:

α) Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 15:00, για όσους υποβάλλουν αιτήσεις μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και

β) το βράδυ της ίδιας ημέρας (στις 23:59) για όσους τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά (www.oaed.gr).

Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη εργάσιμη μέρα (3/12/2019).

Η υποβολή των αιτήσεων μέσω των ΚΕΠ για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ θα αρχίσει στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη. 

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, με πρωτοβουλία της νέας διοίκησης, φέτος, ξεπεράστηκαν ταχύτερα από κάθε άλλη φορά τα τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος 25 ημέρες πιο νωρίς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης με τη χρήση κωδικών πρόσβασης που χορηγούν οι Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει προσπάθεια ούτως ώστε η πίστωση να ολοκληρώνεται εντός 15 εργάσιμων ημερών περίπου από την έγκριση της αίτησης.

Ειδικό εποχικό επίδομα 2019 – Ποιοι- είναι δικαιούχοι:

Οι δικαιούχοι του επιδόματος αυτού είναι όσοι και όσες παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα ακόλουθα επαγγέλματα:

Του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

Τα δικαιολογητικά για τις ημέρες ασφάλισης, το εισόδημα και την άδεια διαμονής για τους πολίτες τρίτων χωρών, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γ.Γ.Π.Σ. και του υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα.

Δες ακόμα: Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα γέννας σε όλους και στους μετανάστες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;