Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Χωρίς μαθήματα τα σχολεία στις 27 Σεπτεμβρίου
Στις 27 Σεπτεμβρίου δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία εξαιτίας της Πανελλήνιας Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Δες αναλυτικά τι θα ισχύσει με την ημέρα αυτή.

Τα σχολεία της Ελλάδας την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 θα κάνουν τελείως διαφορετικό και ξεχωριστό. Με σύνθημα “Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου” προτείνεται οι σχολικές μονάδες της χώρας να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου αθλητικές δράσεις στο πλαίσιο της 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019. Η ημέρα αυτή θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος της ημέρας αυτής είναι η ενεργοποίηση των μαθητών και μαθητριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή. Ένας από τους κεντρικούς στόχους της ημέρας αυτής είναι η απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Το σύνθημα για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το 2019 θα είναι “Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου” και προτείνεται στις σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):

1) αερόβιες κινητικές δραστηριότητες: βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά.,

2) ομαδικά – ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, μπορεί να αναπτυχθούν και δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα – αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.

Δες επίσης: Αργίες 2019: Ποιες ημερομηνίες δε θα δουλέψουμε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;