Φοιτητική ζωή: 4 πράγματα που πρέπει (και δεν πρέπει) να κάνεις την πρώτη μέρα στη σχολή
Η φοιτητική ζωή σου ξεκινάει με την πρώτη μέρα που θα πατήσεις το πόδι σου στη σχολή.

Σιγά σιγά ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις την φοιτητική ζωή σου με την πρώτη σου μέρα στη σχολή. Είναι μία ιδιαίτερη μέρα, καθώς θα πας σε έναν καινούριο χώρο όπου δε θα γνωρίζεις κανέναν. Και κανένας δε θα σε γνωρίζει. Εκτός αν είσαι πολύ τυχερός και έχεις περάσει στην ίδια σχολή με κάποιον γνωστό σου.

Η εμπειρία της πρώτης μέρας στη σχολή είναι κάτι που θα σου μείνει αξέχαστο και θα το συζητάς για πολύ καιρό μετά το τέλος της φοιτητικής ζωής σου. Οι αναμνήσεις θα είναι ακόμη πιο έντονες γιατί θα γίνουν και διάφορα περίεργα πράγματα την πρώτη αυτή μέρα.

Το θέμα είναι τι πρέπει (και τι δεν πρέπει) να κάνεις εσύ την πρώτη μέρα στη σχολή.

1. Θυμήσου… δεν είναι σχολείο

Μην πας φορτωμένος λες και πας στο σχολείο. Την πρώτη μέρα στη σχολή καλό είναι να έχεις ένα τετράδιο για να σημειώνεις και στυλό. Όλα τα άλλα είναι περιττά. Μπορείς αν θέλεις να έχεις και κάτι να φας μαζί σου, αλλά μία τσάντα σχολείου γεμάτη με πράγματα που έπαιρνες τότε, θα δημιουργήσει τις λάθος εντυπώσεις.

2. Μην κάτσεις σε μία γωνία

Κοινωνικοποιήσου. Μίλα με άτομα και γνώρισε τα. Κανόνισε να κάνεις κάτι μαζί τους μετά τη σχολή. Πρέπει να βρεις φίλους σε αυτό το νέο περιβάλλον και με το να κάτσεις σε μία γωνία και να το παίξεις μυστηριώδης, δε θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα στον στόχο σου.

3. Δε θέλεις να τραβήξεις τα βλέμματα όλων των συμφοιτητών σου από την πρώτη μέρα

Θυμάμαι εγώ ότι την πρώτη μέρα της σχολής, μία συμφοιτήτριά μου είχε ανέβει στον πίνακα. Μάλιστα, σήκωσε το χέρι της για να ανέβει. Θυμάμαι και ποια είναι! Οπότε, καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο δεν το θέλεις. Αν σε σηκώσει ο καθηγητής καλώς. Αλλιώς προσπάθησε να το αποφύγεις. Σίγουρα θα δώσεις λάθος εντύπωση. Στο λέω εγώ!

4. Αν και δεν είναι σχολείο, όλοι συμπεριφέρονται λες και είναι

Είστε όλοι πάνω κάτω στην ίδια ηλικία. Πράγμα που σημαίνει ότι το μόνο που ξέρετε είναι το πώς είναι το σχολείο. Το Πανεπιστήμιο και το πώς λειτουργεί η όλη κατάσταση θα το μάθετε σιγά σιγά. Οπότε, εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μην παρασυρθείς και κάνεις όπως έκανες στο Λύκειο και πριν. Σοβαρέψου λίγο και δες τη φοιτητική ζωή με άλλο μάτι!

Δες ακόμα: Εγγραφές πρωτοετών: Πότε θα ξεκινήσουν;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 1