Επόμενη στάση Χριστούγεννα: Πέντε ευρωπαϊκοί προορισμοί που θα σου πάρουν τα μυαλά
Καλό και το καλοκαίρι, δε λέω, αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ να κάνεις πρωτοχρονιά στο εξωτερικό;

Εντάξει, εντάξει, μη φωνάζεις, δεν πάω να σου χρυσώσω το χάπι, επειδή τέλειωσε το καλοκαίρι. Νταξ, δεν τελείωσε τελείωσε, αλλά θέλοντας και μη, η θερμοκρασία θα πέσει εν καιρώ, οι ανεμιστήρες μας ήδη μπαίνουν στα ψηλά ντουλάπια για να τους βρούμε του χρόνου μες τη σκόνη και στο θέρος λέμε bye bye, γιατί, sorry κιόλας, αλλά κάποιοι είμαστε του χειμώνα. 3 ΜΗΝΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕ, ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΣ;

Φιιιιουφ. Ψυχραιμία. Πάμε!

Η επόμενη στάση για διακοπές και σχόλη, πέρα από τις δύο-τρεις αργίες που μένουν μέχρι το τέλος του ’19, είναι φυσικά τα Χριστούγεννα! Η πιο F A B U L O US εποχή, που παρά το πένθιμο κλίμα της μας θυμίζει πως καλή και η μελαγχολία ρε ‘συ όταν έχεις δύο ανθρώπους να τη μοιραστείς.

Και επειδή τα ταξίδια είναι και θα είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου, αποφασίσαμε, αν και σχετικά νωρίς, να βάλουμε σε μια λίστα 5 από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για να περνά κανείς τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το λεπόν: Αν δε ψήνεσαι για κάποιο προορισμό στα εγχώρια, τύπου Βασιλίτσα, Ζαγοροχώρια, Καλάβρυτα, Αράχωβα ή Παρνασσό, τότε ρίξε μια ματιά στις παρακάτω επιλογές και VAMOS για μια αξέχαστη εμπειρία: Πρωτοχρονιά στο εξωτερικό. ΓΙΟΥΧΟΥ!

Πάμε να δούμε:

1. Βαλέτα (Μάλτα)

Δε λέω… Καλός, πολύ καλός και ο Βορράς για να κάνεις διακοπές τα Χριστούγεννα, αλλά έχεις σκεφτεί πόσο μαγικά είναι στην πρωτεύουσα της γειτονικής μας Μάλτας; Αν ψήνεσαι για ευχάριστες χριστουγεννιάτικες διακοπές και δεν είσαι και ο μεγαλύτερος φαν του κρύου, τότε η Βαλέτα είναι μάλλον αυτό που ψάχνεις!

Η μικρή και πυκνοκατοικημένη Μάλτα είναι μια ιστορική πόλη, με κτιριακές κατασκευές που ανάγονται στον 16ο αιώνα και μαγνητίζουν το μάτι του επισκέπτη με την υπέροχη μπαρόκ αρχιτεκτονική τους. Τα τελευταία χρόνια, η Μάλτα προσεγγίζει πάρα πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ενώ η Βαλέτα αναγνωρίστηκε επίσημα ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO ήδη το 1980. Αξίζει να περιπλανηθείς στις γραφικές γειτονιές της και να δοκιμάσεις την υπέροχη μαλτέζικη κουζίνα, διασκεδάζοντας στην περιοχή St. Julians παρέα με τους locals.

2. Βιέννη (Αυστρία)

Η κοσμοπολίτικη ανατολικοευρωπαϊκή πρωτεύουσα που ακούει στο όνομα Βιέννη, θα είναι ίσως μια από τις πιο όμορφες πόλεις που έχεις επισκεφτεί! Η πρωτεύουσα αυτή συνδυάζει άψογα τον πολιτισμό με τη μοντέρνα τέχνη και τις εικόνες του ιστορικού παρελθόντος. Περιπλανώμενος στο ιστορικό της κέντρο, θα χορτάσουν τα μάτια σου με μπαρόκ αρχιτεκτονική, τόσο επιβλητική και ιδιαίτερη που θα σου προκαλέσει αίσθημα δέους και θα χαραχτεί στη μνήμη σου.

Αξίζει να επισκεφτείς την παγκοσμίου φήμης, Όπερα της Βιέννης και την Αυστριακή Πινακοθήκη του Μπελβεντέρε που φιλοξενεί κάποια απ’ τα σημαντικότερα έργα του κόσμου. Όσο για φαγητό και καφέ, να ξέρεις πως οι επιλογές είναι αμέτρητες και, ειδικά αν είσαι λάτρης του γρήγορου φαγητού, μην παραλείψεις με τίποτα το βιεννέζικο hot dog, μια απ’ τις ωραιότερες γευστικές προκλήσεις που έχεις δοκιμάσει.

3. Βενετία (Ιταλία)

Τα λόγια είναι περιττά όταν πρόκειται για τη Βενετία. Η χριστουγεννιάτικη μαγεία φτάνει στο απόγειό της με τα τοπία των καναλιών και της γιορτινής ατμόσφαιρας που θα σε αιχμαλωτίσουν και θα σε κάνουν να θες να μείνεις εκεί για πάντα. Η Βενετία το χειμώνα είναι σαν βγαλμένη από μαγικό παραμύθι, ενώ η στολισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου θα είναι γεμάτη από κόσμο και πάγκους με χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και ζαχαρωτά.

Η αναγεννησιακή αύρα της Βενετίας, σε συνδυασμό με τον φαντασμαγορικό στολισμό και πυροτεχνήματα θα σου χαρίσουν μια απ’ τις δυνατότερες εμπειρίες που έχεις ζήσει ποτέ! τα Χριστούγεννα, γι’ αυτό και βγάλε φωτογραφίες για να έχεις να θυμάσαι!

4. Στοκχόλμη (Σουηδία)

Δικαίως η Στοκχόλμη έχει χαρακτηριστεί ως «η Βενετία του Βορρά».

AdTech AdΗ Στοκχόλμη είναι μια υπέρκομψη πρωτεύουσα που θα σε καταπλήξει με την έκταση του πράσινου πάνω στα δεκατέσσερα νησάκια της, που συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες, ενώ o συνδυασμός μοντέρνων καφέ και μεσαιωνικής αισθητικής των κτιρίων είναι από τους πιο ισορροπημένους που έχεις δει.

Οι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί γενικώς συνιστούν ανέκαθεν τις Σκανδιναβικές χώρες, ως τους top προορισμούς, ενώ συγκεκριμένα η Στοκχόλμη δε θα σε απογοητεύσει με τίποτα, αφού γενικά οι Σουηδοί λατρεύουν τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις και τα γιορτινά φαγητά και γλυκά που θα κάνουν πάρτι στον ουρανίσκο σου! Παράλληλα, τα υπέροχα φωτάκια και τα γιορτινά στολίδια, ξεπροβάλλουν σε κάθε γωνιά της πόλης και δημιουργούν μια φανταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

5. Εδιμβούργο (Σκωτία)

Το Εδιμβούργο και γενικά η Σκωτία είναι μια απ’ τις πιο φιλόξενες και μαγικές χώρες, με εξίσου πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Το Εδιμβούργο αποτελεί ιδανική επιλογή για όποιον αγαπάει το ταξίδι στο χρόνο, καθώς μια τέτοια γεύση σου αφήνει αυτό το μέρος! Στενά περάσματα και λιθόστρωτα δρομάκια που “παντρεύονται” ιδανικά σε ένα τοπίο με κορυφαία αρχιτεκτονήματα και πολυώροφα κτίρια του 17ου αιώνα, που θα σε αφήσουν άφωνο.

Αν επιλέξεις το Εδιμβούργο, να ξέρεις ότι θα σου αφήσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις και μη ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου άνετα παπούτσια για το περπάτημα και μπόλικα ζεστά ρούχα.

Δες ακόμα: Θέλεις να μείνεις ένα βράδυ στο κάστρο του Downton Abbey; Έχεις τώρα την ευκαιρία μέσω Airbnb!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 1 
 0 
 0