Ελένη Αντωνιάδου: Η υπόθεση της επιστήμονα που υποστήριζε ότι έχει εργαστεί στη NASA
Η Telegraph κάνει εκτενές αφιέρωμα στην Ελένη Αντωνιάδου και υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έχει εργαστεί στη NASA.

Σάλος έχει προκληθεί της τελευταίες μέρες με πρωταγωνίστρια την Ελένη Αντωνιάδου. Πρόκειται για μία ελληνίδα επιστήμονα που βραβεύτηκες πριν μερικές μέρες από την Υπουργό Παιδείας και έχει γίνει και η πρώτη ελληνίδα Barbie. Μάλιστα, η όλη υπόθεση έγινε και ένα από τα κεντρικά θέματα της Telegraph.

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επικαλείται εκπρόσωπο της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας που είπε ότι η Ελληνίδα δεν εργάστηκε ποτέ για τη NASA. Όπως υποστηρίζει όμως, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να εργάστηκε ως υπεργολάβος σε ένα από τα πρότζεκτ της διαστημικής υπηρεσίας.

Στο εκτενές δημοσίευμα της Telegraph, φιλοξενείται δήλωση εκπροσώπου της NASA που αναφέρει πως η Ελένη Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία. Συγκεκριμένα αναφέρεται στο εν λόγο δημοσίευμα:

“Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως η κυρία Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της υπηρεσίας, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως υπεργολάβος σε πρότζεκτ της NASA.”

Η βρετανική εφημερίδα εξιστορεί όλη την υπόθεση. Μάλιστα, κάνει λόγο για την αφορμή που ξεκίνησε την αμφισβήτηση των επιτευγμάτων της Ελένης Αντωνιάδου. Αυτή ήταν μια πρόσφατη βράβευσή της και μια ανάρτηση ενός καθηγητή στο Facebook. H ανάρτηση ανήκει στον καθηγητή Κώστα Μπουγιούκο, βοηθό καθηγητή σε πανεπιστήμιο του Παρισιού. Ο εν λόγο καθηγητής αποδομεί τους ισχυρισμούς για την Ελένη Αντωνιάδου, καταλήγοντας στο εξής:

“Δεν πληροί καν τα κριτήρια να αποκαλείται επιστήμονας για τους περισσότερους.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελένη Αντωνιάδου ήταν έμπνευση για την δημιουργία της πρώτης “Ελληνίδας Barbie”, από την εταιρία Mattel. Η κίνηση αυτή έγινε στον εορτασμό των 60 χρόνων από τη δημιουργία της γνωστής κούκλας. Η επετειακή αυτή σειρά είναι εμπνευσμένη από γυναίκες – πρότυπα. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της Mattel αναφέρεται πως η Ελένη Αντωνιάδου εργάζεται για την NASA. Η Telegraph υποστηρίζει ότι η γνωστή εταιρεία δε σχολίασε το γεγονός όταν ζητήθηκε από την εφημερίδα κάποιο σχόλιο.

Η ίδια, πάντως, όταν της παρουσιάστηκε η γνωστή κούκλα που έφερε τη μορφή της είχε δηλώσει:

“Κάθε βήμα μας φέρνει καθημερινά πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρό μας… Μπορείς να γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι.”

Η Telegraph κάνει λόγο και για τον τρόπο παρουσίασης της κοπέλας από τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πολλά από αυτά έχουν μιλήσει για αυτή ως μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες, πρωτοπόρο επιστήμονα, ενώ την χαρακτηρίζουν και “ερευνήτρια της NASΑ”.

Η Ελένη Αντωνιάδου αναφέρεται, επίσης, ως βραβευμένη από διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς, ακόμα και με βραβεία που δεν υπάρχουν. Ένα από αυτά είναι το “NASA-ESA Outstanding Researcher Award” το 2012. Με το Forbes να την έχει κατατάξει μεταξύ των 30 πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα της Υγείας το 2013.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η Telegraph για να παρουσιάσει το θέμα ζήτηση σχόλιο της Ελένης Αντωνιάδου, η οποία, μάλιστα, δεν επικοινώνησε με την βρετανική εφημερίδα.

Δες ακόμα: What the fact: Παίζει το πρώτο ρομπότ να εφευρέθηκε κατά τον Μεσαίωνα (;)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;