Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς

Από neolaia.gr Team 19 Σεπτεμβρίου 2019

Σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit, αυτή είναι η λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς.

Τα ταξίδια τα λατρεύουμε. Μας αρέσει να επισκεπτόμαστε διάφορες πόλεις και χώρες και να μαθαίνουμε λίγα πράγματα για τους διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες του κόσμου. Όμως, τώρα έχουμε μία λίστα από το Economist Intelligence Unit (EUI) με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς.

Η Ευρώπη εξακολουθεί να έχει μία δυναμική παρουσία στην παγκόσμια κατάταξη με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς. Εκτός από την κορυφή, που εκεί συναντάμε τη Βιέννη, έχει κατακτήσει συνολικά οχτώ από τις 20 πρώτες θέσεις της λίστας. Η λίστα αυτή καταρτίζεται με βάση δείκτες για το βιοτικό επίπεδο, τη σταθερότητα, τις υπηρεσίες υγείας, την ποιότητα του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τις βασικές υποδομές.

Όπως είπαμε και παραπάνω, η Βιέννη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Μάλιστα, κερδίζει την πρωτιά για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Σε αυτό συμβάλλουν τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ανεργίας, τα υψηλά επίπεδα πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκπαίδευσης, το πράσινο της πόλης και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες την κρατούν σταθερά στην κορυφή.

Δες αναλυτικά τις δέκα πρώτες χώρες της λίστας αυτής:

10. Αδελαΐδα – Αυστραλία
9. Κοπεγχάγη – Δανία
8. Τόκιο – Ιαπωνία
7. Τορόντο – Καναδάς
6. Βανκούβερ – Καναδάς
5. Κάλγκαρι – Καναδάς
4. Οσάκα – Ιαπωνία
3. Σίδνεϊ – Αυστραλία
2. Μελβούρνη – Αυστραλία
1. Βιέννη – Αυστρία

Δες ακόμα: Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις για να ζεις

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486