Όσκαρ 2020: Αυτή είναι η ελληνική πρόταση για το βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας
Το Υπουργείο Πολιτισμού με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε την επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ 2020.

Ανακοινώθηκε και επίσημα, από το Υπουργείο Πολιτισμού, η ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ 2020. Η ταινία θα είναι στην μεγάλη λίστα με ταινίες από χώρες από όλον τον κόσμο για να διεκδικήσει μία θέση στην τελική πεντάδα στην κατηγορία Καλύτερη Διεθνής Ταινία.

Μπορεί να γνωρίζεις καλύτερα τον τίτλο ως Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία, αλλά η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου αποφάσισε να αλλάξει τον τίτλο της κατηγορίας ώστε να αντιπροσωπεύει καλύτερα τις υποψήφιες ταινίες. Και φέτος αναμένεται η κατηγορία να είναι μία από τις πιο δύσκολες.

Με την Κορεάτικη και βραβευμένη στο Φεστιβάλ των Καννών 2019 ταινία, Parasite, να είναι το φαβορί και δύο ταινία να προσπαθούν να της κλέψουν την πρωτιά. Αυτές είναι το Pain and Glory του Pedro Almdovar, που κι αυτή έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών και είναι η πρόταση της Ισπανίας για τα Όσκαρ 2020. Και η, μάλλον, γαλλική πρόταση, Portait of a Lady on Fire, που κέρδισε το βραβείο σεναρίου στις Κάννες φέτος.

Η Γαλλία δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το ποια ταινία θα θέση ως υποψήφια, αλλά η εν λόγο ταινία βρίσκεται στην τελική τριάδα και έχει παίξει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, κερδίζοντας διθυράμβους. Αν γίνει και επίσημα η πρόταση της Γαλλίας, τότε θα είναι η πρώτη πρόταση της χώρας που θα έχει γυναίκα σκηνοθέτη!

Όσον αφορά, τώρα, την πρόταση της Ελλάδας, πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ. Και ο τίτλος του είναι “Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε Τις Ντομάτες”.

Το ντοκιμαντέρ έχει να κάνει με ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει. Εκεί, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας.

Το ντοκιμαντέρ έρχεται δια χειρός Μαριάννας Οικονόμου και ξεκίνησε την φεστιβάλική του πορεία από το Culinary Cinema της Berlinale. Η ανακοίνωση για την πρόταση της ταινίας για τα Όσκαρ 2020 έγινε με ένα δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού. Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

“Η ταινία τεκμηρίωσης “Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες”, της σκηνοθέτιδος Μαριάννας Οικονόμου, θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της 92ης διοργάνωσης των OSCAR, διεκδικώντας το Βραβείο OSCAR Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η ταινία επιλέχτηκε από Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με την υπ΄ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΠΤΚ/ΤΚΟΜ/297975/6645/1907/584/03.06.2019 Υπουργική Απόφαση, όπως η Απόφαση αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη. Σύμφωνα με το σκεπτικό, η συγκεκριμένη ταινία διακρίθηκε για την ολοκληρωμένη οπτική της και την ενδιαφέρουσα αφήγηση. Διαθέτει ελληνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 92η διοργάνωση των Βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.”

Εμείς θα ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Δες το τρέιλερ της ταινίας!

Δες ακόμα: Όσκαρ 2020: Οι ταινίες που αναμένεται να μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;