62 θέσεις για Πρακτική άσκηση 2019 στo Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Πρακτική Άσκηση 2019: Δείτε αναλυτικά!

Νέες θέσεις για πρακτική άσκηση 2019 ανακοίνωσε με προκήρυξή του, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αναλυτικότερα:

Προκήρυξη για 62 θέσεις πρακτικής άσκησης στην Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ (ΚΠΙΣΝ ΑΕ):

H Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος AE (ΚΠΙΣΝ AE) προσφέρει σε νέους και νέες από 18 έως 35 ετών τη δυνατότητα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν σε έναν πολιτιστικό οργανισμό διεθνούς βεληνεκούς και υλοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων. Η πρωτοβουλία Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων του ΙΣΝ στοχεύει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα, αποσκοπώντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών ανάπτυξης δεξιοτήτων για τη νέα γενιά.

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης αφορά πεδία σχετικά με τις διάφορες πτυχές της λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ στο σύνολό του, μέσα από στενή συνεργασία με την ομάδα της ΚΠΙΣΝ ΑΕ. Παράλληλα, εξοικειώνει τους ασκούμενους με το ευρύτερο πολιτιστικό και κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιείται το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από το πρόγραμμα, οι ασκούμενοι θα αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής των γνώσεών τους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εκ των έσω τους μηχανισμούς και τον τρόπο λειτουργίας ενός δυναμικού, πολυσχιδούς οργανισμού.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας και ανάπτυξης κοινών δράσεων με τους φορείς, η ΚΠΙΣΝ ΑΕ προκηρύσσει επίσης, με χωριστή προκήρυξη, θέσεις πρακτικής άσκησης για προγράμματα συνεργασίας με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ).

Προκήρυξη για 62 θέσεις πρακτικής άσκησης στην Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ (ΚΠΙΣΝ ΑΕ)

Ο συγκεκριμένος κύκλος πρακτικής άσκησης θα αρχίσει τον Δεκέμβριο 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2020

Τύποι πρακτικής άσκησης

1. Πρακτική Άσκηση – χωρίς εκπαιδευτικά προσόντα: Έξι (6) θέσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως σε πρακτική άσκηση στο τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών της ΚΠΙΣΝ ΑΕ με πιθανότητα απασχόλησης και σε επιλεγμένα άλλα τμήματα. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσω κλήρωσης παρουσία συμβολαιογράφου, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς να απαιτείται καμία εκπαιδευτική προϋπόθεση, ενώ θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με στελέχη της ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

2. Πρακτική Άσκηση – με γνώση αγγλικών: Δεκαεννέα (19) θέσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως σε πρακτική άσκηση στο τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών ή Διοικητικής Υποστήριξης της ΚΠΙΣΝ ΑΕ, με πιθανότητα απασχόλησης και σε επιλεγμένα άλλα τμήματα. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσω κλήρωσης παρουσία συμβολαιογράφου, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές προϋποθέσεις εκτός από πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

3. Πρακτική Άσκηση – με εκπαιδευτικά προσόντα: Τριάντα επτά (37) θέσεις, οι οποίες αφορούν σε πρακτική άσκηση σε διάφορα τμήματα της ΚΠΙΣΝ ΑΕ. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσα από μία δεξαμενή υποψηφίων που θα προκύψει μέσω κληρώσεων παρουσία συμβολαιογράφου, ενώ θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με στελέχη της ΚΠΙΣΝ ΑΕ. Για αυτόν τον τύπο πρακτικής άσκησης, τίθενται προϋποθέσεις εκπαιδευτικής επάρκειας, καθώς και πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Ι. Πρακτική Άσκηση – χωρίς εκπαιδευτικά προσόντα

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία (τύπος Ι). Στόχος της συγκεκριμένης κατηγορίας πρακτικής άσκησης είναι να επωφεληθούν υποψήφιοι που δεν έχουν τα συνήθη τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα αλλά διαθέτουν όρεξη για μάθηση και απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ένα πολυσχιδές περιβάλλον όπως αυτό του ΚΠΙΣΝ.

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά

Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους από 18 έως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης 13/12/1984 – 13/12/2001) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)

Για την υποβολή αίτησης απαιτείται η συμπλήρωση όλων των πεδίων

Επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωση) θεωρείται απαραίτητη

Ολοκληρωμένη υποχρεωτική εκπαίδευση

Διαδικασία επιλογής

Δώδεκα (12) υποψήφιοι, καθώς και δεκαοκτώ (18) επιλαχόντες, θα κληρωθούν παρουσία συμβολαιογράφου για τις έξι (6) διαθέσιμες θέσεις.

Για τους δώδεκα (12) υποψήφιους που θα κληρωθούν, θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις με στελέχη της ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Σε περίπτωση που κάποιοι κληρωθέντες υποψήφιοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιους, με τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

Κάθε ενδιαφερόμενος που θέτει υποψηφιότητα για τον τύπο Ι, δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και για τους τύπους ΙΙ και ΙΙΙ.

ΙΙ. Πρακτική Άσκηση – με γνώση αγγλικών

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία (τύπος ΙΙ).

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά

Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους από 18 έως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης 13/12/1984 – 13/12/2001) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)Για την υποβολή αίτησης απαιτείται η συμπλήρωση όλων των πεδίων

Επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωση) θεωρείται απαραίτητη

Πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας, για την οποία θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά το σχετικό έγγραφο πιστοποίησης για επίπεδο τουλάχιστον Β2 (π.χ. FCE). Δείτε αναλυτικά τα έγκυρα έγγραφα πιστοποίησης εδώ

Ολοκληρωμένη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (κατ’ ελάχιστον)

Διαδικασία επιλογής

Δεκαεννέα (19) υποψήφιοι, καθώς και τριάντα οκτώ (38) επιλαχόντες, θα κληρωθούν παρουσία συμβολαιογράφου για τις δεκαεννέα (19) διαθέσιμες θέσεις.

Σε περίπτωση που κάποιοι κληρωθέντες υποψήφιοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ή που μετά από σχετικό έλεγχο προκύψει ότι δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιους, με τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

Διευκρινίζεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος που θέτει υποψηφιότητα για τον τύπο ΙΙ, διατηρεί το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα και για τον τύπο ΙΙΙ εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις, αλλά είναι υποχρεωτικό οι δύο υποψηφιότητες να δηλωθούν σε μια ενιαία φόρμα.

ΙΙΙ. Πρακτική Άσκηση – με εκπαιδευτικά προσόντα

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για 1 από τις 37 θέσεις (26 για συγκεκριμένο πεδίο σπουδών και 11 για Εξυπηρέτηση Επισκεπτών και Διοικητική Υποστήριξη), επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία (τύπος ΙΙΙ) και σημειώνοντας το γνωστικό τους πεδίο, μεταξύ των παρακάτω:

Οικονομικά & Διοίκηση(Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Λογιστικά & Χρηματοοικονομικά) – 8 ΘΕΣΕΙΣ
-Πολυτεχνικές Σχολές (Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί κλπ.)- εκτός Αρχιτεκτονικής και Πληροφορικής – 2 ΘΕΣΕΙΣ
-Πληροφορική – 1 ΘΕΣΗ
-Αρχιτεκτονική(για το τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών) – 4 ΘΕΣΕΙΣ
-Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Επιστήμες (Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Νομική, Ψυχολογία, Κοινωνική Ανθρωπολογία, κλπ.) – 1 ΘΕΣΗ
-Τέχνες & Πολιτισμός (Διαχείριση Πολιτιστικών Οργανισμών, Εικαστικές & Παραστατικές Τέχνες, κλπ.) – 3 ΘΕΣΕΙΣ
-Γεωπονική και συναφείς σπουδές – 2 ΘΕΣΕΙΣ
-Γραφιστική και συναφείς σπουδές – 1 ΘΕΣΗ
-Μάρκετινγκ, Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις – 2 ΘΕΣΕΙΣ
-Ξενοδοχειακά, Τουριστικά, Οργάνωση Εκδηλώσεων, κλπ.- 2 ΘΕΣΕΙΣ

-Όλα τα πεδία σπουδών* (για τα τμήματα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών/ Διοικητικής Υποστήριξης) – 11 ΘΕΣΕΙΣ

Όλοι οι υποψήφιοι στον τύπο ΙΙΙ πρακτικής άσκησης, δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση σε 1 πεδίο σπουδών (#1-10) και στο πεδίο #11 για τα τμήματα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών/ Διοικητικής Υποστήριξης (με εκπαιδευτικά προσόντα από οποιοδήποτε πεδίο σπουδών)

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά

-Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους έως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης από 13/12/1984 και μετά) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα

-Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)

-Επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωση)

-Πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας, για την οποία θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά η σχετική πιστοποίηση είτε για επίπεδο Β2 (π.χ. FCE) το οποίο αποκτήθηκε από 01/12/2016 και μετά, είτε για επίπεδο C2 (π.χ. CPE) χωρίς χρονολογικό περιορισμό. Δείτε αναλυτικά τα έγκυρα έγγραφα πιστοποίησης εδώ

-Πτυχίο πανεπιστημίου ή τίτλος σπουδών από μεταλυκειακή επαγγελματική σχολή που απαιτεί τουλάχιστον τριετή φοίτηση, ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών. Ο τίτλος θα πρέπει να αντιστοιχεί στο/στα επιλεχθέν(τα) πεδία ή να είναι συναφής και θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά

-Στο πεδίο 11 (Εξυπηρέτηση Επισκεπτών/ Διοικητική Υποστήριξη) ο τίτλος είναι αποδεκτός από όλα τα πεδία σπουδών είτε συμπεριλαμβάνονται στη λίστα είτε όχι

Διαδικασία επιλογής

Θα γίνει έλεγχος των τίτλων σπουδών των υποψηφίων και θα ακολουθήσει σειρά κληρώσεων (μία για κάθε πεδίο), ενώπιον συμβολαιογράφου, μεταξύ των υποψηφίων που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Για κάθε πεδίο σπουδών ο αριθμός που θα κληρώνεται θα είναι τετραπλάσιος του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων, με εξαίρεση τα πεδία όπου υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη θέση και θα κληρωθούν έξι (6) υποψήφιοι ανά πεδίο. Συνεπώς, εκατόν πενήντα τέσσερις (154) υποψήφιοι θα κληρωθούν συνολικά από τα έντεκα (11) πεδία σπουδών του τύπου ΙΙΙ.

Επιπλέον, θα κληρωθούν, εκατόν δεκατέσσερις (114) επιλαχόντες, δηλαδή τρεις (3) επιλαχόντες ανά διαθέσιμη θέση, με εξαίρεση τα πεδία όπου υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη θέση και θα κληρωθούν τέσσερις (4) επιλαχόντες ανά πεδίο.

Θα ακολουθήσει ενδελεχής επανέλεγχος των τίτλων σπουδών και των λοιπών προϋποθέσεων για τους υποψήφιους που έχουν κληρωθεί. Όσοι δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιους, με τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

Για τους εκατόν πενήντα τέσσερις (154) υποψήφιους που θα κληρωθούν, θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις με στελέχη της ΚΠΙΣΝ ΑΕ για να κατανεμηθούν στα εξής τμήματα:

Οικονομική Διεύθυνση & Λογιστήριο
Πληροφορική
Τμήμα Εγκαταστάσεων (διαχείριση Εγκαταστάσεων & Πάρκου)
Επιχειρηματική Ανάπτυξη (Εστίαση, Πρόγραμμα Μελών κ.α.)
Εμπορική Λειτουργία
Νομική Υπηρεσία

Προγραμματισμός & Παραγωγή Εκδηλώσεων

Marketing & Επικοινωνία

Εξυπηρέτηση Επισκεπτών (υπηρεσίες διαχείρισης κοινού, αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις, τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επισκεπτών, κλπ.)
Διευκρινίζεται ότι η απαρίθμηση των επιστημών σε κάθε σπουδαστικό πεδίο είναι ενδεικτική.

Κάθε ενδιαφερόμενος που θέτει υποψηφιότητα για τον τύπο ΙΙΙ, διατηρεί το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα και για τον τύπο ΙΙ αλλά είναι υποχρεωτικό οι δύο υποψηφιότητες να δηλωθούν σε μια ενιαία φόρμα. Επίσης στον τρίτο τύπο πρακτικής άσκησης μπορεί να επιλέξει μόνο ένα επιστημονικό πεδίο (1-10), συν το πεδίο 11 που αφορά τα τμήματα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών και Διοικητικής Υποστήριξης.

Σε περίπτωση που κάποιοι κληρωθέντες υποψήφιοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ή που μετά από σχετικό έλεγχο προκύψει ότι δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, πριν τις συνεντεύξεις θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιους, με τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

Σημαντικές πληροφορίες

-Συνολικές διαθέσιμες θέσεις: 62

-Έναρξη πρακτικής άσκησης: 13 Δεκεμβρίου 2019 (τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών) και 16 Δεκεμβρίου για τα υπόλοιπα τμήματα

-Λήξη πρακτικής άσκησης: 30 Ιουνίου 2020

-Λήξη υποβολής αιτήσεων: 27 Σεπτεμβρίου 2019, 14:00 (ώρα Ελλάδας)

-Κληρώσεις υποψηφίων: 9 Οκτωβρίου 2019

-Διαδικασία συνεντεύξεων: Οκτώβριος – Νοέμβριος 2019 (τύπος Ι & ΙΙΙ)

-Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας

-Για ερωτήματα και διευκρινίσεις παρακαλούμε συμβουλευτείτε τις Συχνές Ερωτήσεις. Εάν έχετε επιπλέον απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης internships@snfcc.org

-Υποψήφιοι οι οποίοι έχουν ήδη συμμετάσχει σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΚΠΙΣΝ, καθώς και συγγενείς (έως και τρίτου βαθμού) εργαζομένων και Διοίκησης στην ΚΠΙΣΝ ΑΕ, δε μπορούν να υποβάλουν αίτηση

-Όσοι επιλεγούν θα χρειαστεί να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη μη ύπαρξη καταδίκης για συγκεκριμένα αδικήματα που θα μπορούσαν να σχετιστούν με τη σκοπούμενη πρακτική άσκηση καθώς και για τη μη συγγένεια (έως και τρίτου βαθμού) με εργαζόμενους και Διοίκηση στην ΚΠΙΣΝ ΑΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;