Απεργιακό μπλακ άουτ στις 24 Σεπτεμβρίου - Δείτε αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ
Μεγάλη απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Τρόλεϊ, ηλεκτρικός και πλοία δε θα εκτελέσουν δρομολόγια.

Σε μεγάλη 24ωρη απεργία θα προχωρήσει η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, κατά του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό τα τρόλει θα σηκώσουν χειρόφρενο για 24 ώρες, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, καθώς και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δε θα εκτελέσει δρομολόγια.

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ διοργανώνει τη δική του συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια. Η Αθήνα την Τρίτη αναμένεται να πέσει σε απεργιακό μπλακ άουτ.

Στην απεργία αυτή έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ. Έτσι, στις 24 Σεπτεμβρίου θαα μείνουν όλο το 24ωρο ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ. Ενώ, δεμένα θα παραμείνουν από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου έως τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης τα πλοία, καθώς απεργεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ανακοινώσει και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Με ανακοίνωσή της η ΔΟΕ τονίζει:

“Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους.”

Η ΟΛΜΕ, από τη μεριά της, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο “αντεργατικό – αντιαπεργιακό”. Μάλιστα, θεωρεί πως:

“προωθεί ένα είδος ‘ανάπτυξης’, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.”

Τέλος, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη αυτή απεργία της ΑΔΕΔΥ. Η ανακοίνωση των εργαζομένων γράφει τα εξής:

“Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. προχωρεί στις 24 Σεπτεμβρίου σε 24ωρη απεργία στο δίκτυο της Γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ), συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των συνδικάτων.

Διεκδικούμε την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνιζόμαστε για δημόσιες μεταφορές στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, ανάπτυξη με όρθιους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις μισθών, με ισχυρές συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα.”

Δες ακόμα: ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωσε πανελλαδική 24ωρη απεργία για τις 24 Σεπτεμβρίου – Δείτε αναλυτικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;