Επίδομα παιδιού Α21: Αυτή είναι η ημερομηνία πληρωμής της 4ης δόσης!
Επίδομα παιδιού Α21: Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής της τέταρτης δημινιαίας δόσης για το επίδομα παιδιού Α21, το οποίο χορηγείται από τον αρμόδιο φορέα, ΟΠΕΚΑ.

Θυμίζουμε ότι έχει εγκριθεί δαπάνη, ύψους 208 εκατ. ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Δ΄ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

AdTech AdΓια τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους (2019).

Υπενθυμίζουμε επίσης πως η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων είναι προσωρινά κλειστή εν όψει της εκκαθάρισης και πληρωμής της 4ης δόσης του 2019, όπως συμβαίνει πριν από κάθε πληρωμή.

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε αναμένεται η πληρωμή της τέταρτης δόσης & ποιους αφορά

Η τέταρτη διμηνιαία δόση για το επίδομα παιδιού Α21 (για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) αναμένεται να καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων προς τα τέλη του μήνα Σεπτέμβρη και συγκεκριμένα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2019.

Η πληρωμή της τέταρτης δόσης του επιδόματος παιδιού αφορά όσους και όσες έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019 μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου, καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση (εισοδήματα 2018).

Ειδικότερα, για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους (2019). Επειδή, όμως, η καταβολή του επιδόματος παιδιού ξεκίνησε νωρίτερα έλαβαν υπόψη το εκκαθαριστικό του 2018 και όχι του 2019 όμως μετά την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων σε πολλούς δικαιούχους διαπιστώθηκε αλλαγή στα εισοδήματα με αποτέλεσμα να μην τους έχει καταβληθεί η τρίτη δόση και ανάλογα με το ποσό να μην τους καταβληθεί ούτε η τέταρτη δόση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που τους καταβλήθηκαν, καθώς οι χορηγηθείσες δόσεις θεωρούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες και θα πρέπει να επιστραφούν στον ΟΠΕΚΑ.

Το ποσό του επιδόματος, ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, προσδιορίζεται ως εξής:

Επίδομα παιδιού Α21: Δείτε αναλυτικά

Για την Α κατηγορία:

-70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο
-επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο
-επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για τη Β κατηγορία:

42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο
-επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο
-επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για τη Γ κατηγορία:

-28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο
-επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο
-επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Δείτε ακόμα: Ποιοι δικαιούνται το μηνιαίο βοήθημα που πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;