Ναυτιλιακά επαγγέλματα: Ανεργία μηδέν!
Η ζήτηση είναι μεγάλη, όχι μόνο για ναυτικούς, αλλά και για διοικητικά στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων, που «τρέχουν» τις ναυλώσεις, την τροφοδοσία και τα νομικά θέματα από τη στεριά

Το ποσοστό ανεργίας σε έναν κλάδο δεν ορίζεται από την κυβέρνηση. Εξαρτάται από την προσφορά και τη ζήτηση. Αν υπάρχει μεγάλη προσφορά και μικρή ζήτηση, και η ανεργία θα είναι αυξημένη και οι αμοιβές καθηλωμένες. Υπάρχουν όμως τομείς στους οποίους η ζήτηση για εκπαιδευμένα στελέχη είναι μεγαλύτερη από την προσφορά. Ο πιο χαρακτηριστικός: η ναυτιλία. Η ζήτηση είναι μεγάλη, όχι μόνο για ναυτικούς, αλλά και για διοικητικά στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων, που «τρέχουν» τις ναυλώσεις, την τροφοδοσία, τα νομικά θέματα κ.λπ. από τη στεριά.

Η Ελλάδα, κι όχι πια η Αγγλία, έχει το προνόμιο να «κυβερνάει τα κύματα». Ο ελληνικός εμπορικός στόλος είναι ο μεγαλύτερος στόλος στον κόσμο, με 4.936 πλοία (άνω των 1.000 gt) χωρητικότητας 389,69 εκατομμυρίων τόνων – το 53% του στόλου της Ε.Ε. και το 21% της παγκόσμιας χωρητικότητας! Παρά την κρίση, οι Έλληνες πλοιοκτήτες υπερδιπλασίασαν τη μεταφορική ικανότητα του στόλου τους στο διάστημα 2007-2018. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η ζήτηση για αποφοίτους ναυτιλιακών σπουδών είναι πολύ έντονη και οι επαγγελματικές προοπτικές είναι χωρίς “ταβάνι” και, φυσικά, χωρίς σύνορα.

Δεν είναι μια εύκολη δουλειά, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ειδικά για όσους επιδιώκουν να αποκτήσουν διεθνή κουλτούρα, να γνωρίσουν σημαντικούς ανθρώπους, να ταξιδέψουν και να ζήσουν στο εξωτερικό, να είναι στην πρώτη γραμμή του επιχειρηματικού στίβου παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, το πρώτο κολέγιο που προσέφερε εξειδικευμένες ναυτιλιακές σπουδές ήταν το BCA.

Εδώ και σχεδόν μισόν αιώνα, το BCA τροφοδοτεί με στελέχη υψηλών προδιαγραφών την ελληνική αλλά και την παγκόσμια ναυτιλία. Έλληνες εφοπλιστές, όπως ο κ. Βερνίκος εδώ: (https://www.youtube.com/watch?v=_0tEd1MwPFQ) έχουν εκφράσει την εκτίμησή τους για το επίπεδο σπουδών του BCA και την εμπιστοσύνη τους στους αποφοίτους του κολλεγίου. Το BCA συνεργάζεται με το κορυφαίο σε ναυτιλιακές σπουδές Πανεπιστήμιο του Plymouth, ένα από τα μεγαλύτερα (με 30.000 φοιτητές) βρετανικά πανεπιστήμια και βραβευμένο με “Queen’s Anniversary Prize”, την υψηλότερη διάκριση που μπορεί να παραχωρηθεί σε βρετανικό πανεπιστήμιο, το οποίο έχει την ευθύνη των σπουδών και των εξετάσεων. Οι απόφοιτοι του BCA κατέχουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του Πανεπιστημίου του Plymouth, το οποίο αναγνωρίζεται παντού στον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα ως ισότιμο των δημοσίων πανεπιστημίων.

Το τμήμα ναυτιλιακών σπουδών στο BCA στεγάζεται στο city-campus των 4.100 τετραγωνικών στους Αμπελοκήπους, στο γνωστό βιοκλιματικό μπλε κτήριο του Αλέξανδρου Τομπάζη, στο 205 της Λ. Αλεξάνδρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
  
 1