Ντόναλντ Τραμπ για Γκρέτα Τούνμπεργκ:
Αμφιλεγόμενα τα τελευταία σχόλια Τραμπ μέσω Twitter για τη 16χρονη ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ

Αντιδράσεις και σχόλια προκαλεί η τελευταία ανάρτηση του Αμερικάνου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανεβάζει στον επίσημο λογαριασμό του ένα άρθρο του Wired με απόσπασμα από την ομιλία της 16χρονης ακτιβίστριας, Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία άνοιξε τις εργασίες της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη.

Ο Τραμπ, λοιπόν, έκανε ένα σχόλιο που φαίνεται να αποτελεί ειρωνική τοποθέτηση ακόμα και από σημαντικά διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως ο Guardian.

«Άνθρωποι υποφέρουν, άνθρωποι πεθαίνουν, ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν. Είμαστε στην αρχή μιας μαζικής εξαφάνισης και το μόνο για το οποίο μπορείτε να μιλάτε είναι τα λεφτά και παραμύθια για αέναη οικονομική ανάπτυξη», ήταν η λεζάντα που επέλεξε το Wired, όμως ο Αμερικάνος πρόεδρος αποφάσισε να συνοδεύσει την ανάρτησή του με ένα εντελώς ασύνδετο σχόλιο, λέγοντας τα εξής για τη νεαρή ακριβίστρια:

«Φαίνεται ένα πολύ χαρούμενο, νέο κορίτσι που κοιτάζει μπροστά σε ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον. Τόσο όμορφο θέαμα!», πυροδοτώντας ένα σωρό σχόλια και retweets.

Ο Guardian δεν άφησε ασχολίαστη την αψυχολόγητη αυτή στάση του Τραμπ, ο οποίος φαίνεται σαν να ειρωνεύεται την Γκρέτα Τούνμπεργκ που χθες έβαλε στη θέση τους όλους τους ηγέτες χωρών που μιλάνε για το χρήμα και την οικονομική ανάπτυξη, τη στιγμή που οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι άμεσα ορατές. «Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού» είπε μεταξύ άλλων η 16χρονη Γκρέτα. «Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας».

Δείτε ακόμα: Ο Ντόλαντ Τραμπ βγαίνει πλέον και σε… πιγκάλ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;