Ρόμπερτ Χάντερ: Απεβίωσε ο στιχουργός των Grateful Dead
Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημιουργός των περισσότερων τραγουδιών του συγκροτήματος

Ο στιχουργός του μυθικού ροκ συγκροτήματος Grateful Dead, Ρόμπερτ Χάντερ, πέθανε σε ηλικία 78 ετών τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Ρόμπερ Χάντερ έχει χαρακτηριστεί ως δημιουργός και ποιητής των ωραιότερων τραγουδιών του συγκροτήματος.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο ντράμερ του συγκροτήματος, ο Μίκι Χαρτ, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία που του στέρησε τη ζωή.

Σε ανακοίνωση της οικογένειάς του που μεταδόθηκε από το Rolling Stone, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Με μεγάλη μας θλίψη επιβεβαιώνουμε πως ο αγαπημένος μας Ρόμπερτ, έφυγε, την Κυριακή το βράδυ. Πέθανε ήρεμα στο κρεβάτι του σπιτιού του. Η σύζυγός του, Μορίν, ήταν συνέχεια δίπλα του και του κρατούσε το χέρι. Για τους οπαδούς του που τον αγάπησαν και τον στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια, το παρήγορο είναι πως τα λόγια του είναι γύρω μας και έτσι δεν έχει πραγματικά φύγει. Σε αυτή την δύσκολη στιγμή πόνου και οδύνης, σας παρακαλούμε να τον τιμήσετε με τον τρόπο που όλοι ξέρουμε, μαζί και ακούγοντας την μουσική του. Ας γεμίσει τραγούδια ο αέρας».

Ανάμεσα στα κομμάτια που ο Χάντερ έγραψε στίχους είναι το “Truckin”, το “Box of Rain” και το “Ripple”, ενώ ο ίδιος συνεργάστηκε με τον Μπομπ Ντίλαν και το 2013 τιμήθηκε για τη συνολική του προσφορά στο τραγούδι του από την Americana Music Association.

Στην ανακοίνωση του θανάτου του, η οικογένεια καλεί τους θαυμαστές του να συγκεντρωθούν όλοι μαζί και αν ακούσουν κομμάτια του:

«Όλοι οι φαν του, που τον αγάπησαν και τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, ας μείνουν ήσυχοι σκεπτόμενοι πως τα λόγια του είναι γύρω μας και με αυτόν τον τρόπο δε θα φύγει ποτέ πραγματικά».

Με πληροφορίες από Rolling Stone

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;