Λήγει η προθεσμία για τις εγγραφές πρωτοετών - Αναλυτικές οδηγίες
Πόσες μέρες έχουν απομείνει για τις εγγραφές πρωτοετών στο eregister.it.minedu.gov.gr - Δείτε αναλυτικά

Οι εγγραφές πρωτοετών 2019 ξεκίνησαν από την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στο eregister.it.miedu.gov.gr και θα διαρκέσουν μέχρι αυτή την Παρασκευή, 27 Σεπτέμβρη 2019.

Το εγχειρίδιο που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας δίνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για τις εγγραφές πρωτοετών 2019 στα Πανεπιστήμια και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εγγραφές πρωτοετών 2019: Αναλυτικά η διαδικασία

Η διαδικασία απαιτεί από τους επιτυχόντες τη χρήση μοναδικού συνδυασμού username και password.

Ως username του επιτυχόντα, ορίζεται ο Κωδικός Εξετάσεων, όπως αυτός έχει αποδοθεί από το σχολείο του. O επιτυχών θα χρησιμοποιήσει ως password το ίδιο που χρησιμοποίησε για την υποβολή του Μηχανογραφικού του Δελτίου. Αν δεν το θυμάται, θα δημιουργήσει νέο password στο Λύκειο που είχε αποκτήσει το password για το Μηχανογραφικό.

Για επανέκδοση password θα πρέπει να απευθυνθείτε μόνο στο σχολείο που το είχατε εκδώσει αρχικά.

Η διαδικασία εγγραφής θα διαρκέσει το διάστημα που αναφέρεται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής και γίνεται μόνο μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, στην οποίαοι επιτυχόντες θα συμπληρώσουν και θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής στο Τμήμα επιτυχίας τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή, οι επιτυχόντες θα καταχωρούν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο

Υπενθυμίζεται ότι:

Υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα Σχολή ή στο Τμήμα εισαγωγής του, αν δε διαγραφεί προηγουμένως από τη Σχολή ή το Τμήμα, στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΩΔΙΚΟΥ

Σε περίπτωση κατά την οποία οι επιτυχόντες έχουν χάσει τον κωδικό ασφαλείας τους, θα μπορούν να προβούν σε επανέκδοση του,στη σχολική μονάδα στην οποία τον δημιούργησαν αρχικά.

Στην αρχική σελίδα πέραν των συνδέσμων για την εισαγωγή στην εφαρμογή, υπάρχει διαθέσιμο και menuμε χρηστικές επιλογές. Το menu συνοδεύει την εφαρμογή σε όλη την διάρκεια πλοήγησης σε αυτή. Η δομή του menu της εφαρμογής, παρουσιάζεται στην εικόνα που ακολουθεί, ενώ η λειτουργικότητα των επιλογών αναλύεται στις ενότητες που ακολουθούν.

Το εγχειρίδιο που έχει αναρτηθεί στο eregister.it.minedu.gov.gr περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι εισαγόμενοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να προσπελάσουν και να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η διαδικασία απαιτεί από τους επιτυχόντες την χρήση μοναδικού συνδυασμού username και password. Ως username του επιτυχόντα, ορίζεται ο Κωδικός Εξετάσεων, όπως αυτός έχει αποδοθεί από το σχολείο του. O επιτυχών θα χρησιμοποιήσει ως password το ίδιο που χρησιμοποίησε για την υποβολή του Μηχανογραφικού του Δελτίου. Αν δεν το θυμάται, θα δημιουργήσει νέο password στο Λύκειο που είχε αποκτήσει το password για το Μηχανογραφικό.

Για επανέκδοση password θα πρέπει να απευθυνθείτε μόνο στο σχολείο που το είχατε εκδώσει αρχικά.

Αν είσαι εγγεγραμμένος/η σε άλλη Σχολή, δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις:

Εγγεγραμμένος σε άλλη σχολή – Τι κάνω

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;