Η ανάρτηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ για τις επιθέσεις που δέχεται μέσω social media
Γκρέτα Τούνμπεργκ: "Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι ενήλικες επιλέγουν να σπαταλούν τον χρόνο τους, κοροϊδεύοντας και απειλώντας εφήβους και παιδιά, επειδή αυτά προωθούν την επιστήμη..."

Η 16χρονη ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή, Γκρέτα Τούνμπεργκ, που έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω της τον τελευταίο καιρό το παγκόσμιο ενδιαφέρον, απάντησε μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook στα σχόλια και τις επικρίσεις που δέχεται στα social media, τόσο από επιχειρηματίες, όσο από πολιτικά πρόσωπα και ανώνυμους χρήστες.

Να θυμίσουμε ότι αυτή τη Δευτέρα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ άνοιξε τις εργασίες της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, κατακεραυνώνοντας τη στάση των μεγάλων ηγετών στην αντιμετώπιση των άμεσων κινδύνων που συνεπάγεται η ραγδαία κλιματική μεταβολή.

Πρόσφατα μάλιστα, έντονες αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσε η τελευταία ανάρτηση του Αμερικάνου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό του ένα άρθρο του Wired με απόσπασμα από την ομιλία της 16χρονης ακτιβίστριας, Γκρέτα Τούνμπεργκ, στη Συνόδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα.

Ο Τραμπ, λοιπόν, έκανε ένα σχόλιο που αποτέλεσε ειρωνική τοποθέτηση ακόμα και από σημαντικά διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως ο Guardian.

«Άνθρωποι υποφέρουν, άνθρωποι πεθαίνουν, ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν. Είμαστε στην αρχή μιας μαζικής εξαφάνισης και το μόνο για το οποίο μπορείτε να μιλάτε είναι τα λεφτά και παραμύθια για αέναη οικονομική ανάπτυξη», ήταν η λεζάντα που επέλεξε το Wired, όμως ο Αμερικάνος πρόεδρος αποφάσισε να συνοδεύσει την ανάρτησή του με ένα εντελώς ασύνδετο σχόλιο, λέγοντας τα εξής για τη νεαρή ακριβίστρια:

«Φαίνεται ένα πολύ χαρούμενο, νέο κορίτσι που κοιτάζει μπροστά σε ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον. Τόσο όμορφο θέαμα!», πυροδοτώντας ένα σωρό σχόλια και retweets.

Ο Guardian δεν άφησε ασχολίαστη τη στάση του Τραμπ, ο οποίος φαίνεται σαν να ειρωνεύεται την Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία έβαλε στη θέση τους όλους τους ηγέτες χωρών που μιλάνε για το χρήμα και την οικονομική ανάπτυξη, τη στιγμή που οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι άμεσα ορατές. «Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού» είπε μεταξύ άλλων η 16χρονη Γκρέτα. «Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας».

Στη συνέχεια μάλιστα, ακολούθησε και ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού LVMH, Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος κατηγόρησε την Γκρέτα για «καταστροφολογία», ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταλογίζουν στη νεαρή ακτιβίστρια από τη Σουηδία κίνητρα οικονομικής ιδιοτέλειας, υποστηρίζοντας ότι πίσω από την οικολογική της δράση, κρύβονται παίγνια επιχειρηματικών και επικοινωνιακών συμφερόντων.

Το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο, η Γκρέτα Τούνμπεργκ ανέβασε μια χαμογελαστή φωτογραφία της στο Facebook, συνοδεύοντάς τη με ένα προσωπικό μήνυμα που απευθύνεται προς όλους τους επικριτές της.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Facebook:

«Πάμε άλλη μία… Όπως μάλλον έχετε παρατηρήσει, οι επικριτές είναι πιο ενεργοί και δραστήριοι από ποτέ, μου επιτίθενται για την εμφάνισή μου, τα ρούχα μου, τη συμπεριφορά μου και τη διαφορετικότητά μου. Σκαρφίζονται κάθε πιθανό ψέμα και θεωρίες συνωμοσίας. Φαίνεται ότι θα υπερβούν κάθε “γραμμή” για να μας αποσπάσουν την προσοχή, καθώς θέλουν απελπισμένα να μη μιλάμε για το κλίμα και την οικολογική κρίση».

«Το να είναι κανείς διαφορετικός δεν είναι αρρώστια και η σύγχρονη επιστήμη με τα καλύτερα διαθέσιμα μέσα δεν είναι άποψη, αλλά διασταυρωμένα δεδομένα. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι ενήλικες επιλέγουν να σπαταλούν τον χρόνο τους, κοροϊδεύοντας και απειλώντας εφήβους και παιδιά, επειδή αυτά προωθούν την επιστήμη, όταν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό αντ’ αυτού. Υποθέτω ότι απλά νιώθουν να απειλούνται από εμάς».

«Όμως ο κόσμος ξυπνά. Τα λέμε στους δρόμους την Παρασκευή!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
9'
0 - 0
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;