24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου - Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν
Νέα απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τις 2 Οκτωβρίου. Δείτε αναλυτικά ποιοι θα συμμετέχουν. Τι θα γίνει με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου. Η νέα αυτή απεργία θα πραγματοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα, ενώ στάσεις εργασίας θα γίνουν στο Δημόσιο. Επίσης, στάση εργασίας θα γίνει και στα σχολεία σχολεία από καθηγητές και δασκάλους.

Ο ιδιωτικός τομέας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου θα απεργήσει, ενώ και το Δημόσιο θα υπολειτουργήσει. Η στάση εργασίας στο Δημόσια θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί και μετά.

Στην απεργία αυτή θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε λιμάνια, λογιστές, οικοδόμοι και από τις 11:00 το πρωί θα κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε δήμους, εφορίες, νοσοκομειακοί γιατροί, πολεοδομίες, νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές. Ενώ, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα πλοία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα η απόφασή τους!

Η απεργία αυτή, όπως και η προηγούμενη που είχε γίνει, αποτελεί αντίδραση στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ συγκεκριμένα αποφάσισε να προκηρύξει στάση εργασίας την επόμενη Τετάρτη 2 Οκτώβρη από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, ως αντίδραση στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για ψήφιση στη Βουλή. Η ΑΔΕΔΥ καλεί μάλιστα τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι οικοδόμοι της χώρας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, καλώντας τους εργαζόμενους να:

«δώσουν απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε «να βάλει στο γύψο» τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα.

Είναι η απάντησή μας στην μεγαλοεργοδοσία και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που επιχείρησε με λύσσα να χτυπήσει την απεργία έτσι ώστε να δώσει έμπρακτα βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων».

Λόγω της απεργίας, απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη, καθώς θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις. Πιο συγκεκριμένα, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΕΚΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11:00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ενώ, το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 στα Προπύλαια.

Εκτός από τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, η ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει και αυτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1:00 στο Υπουργείο Παιδείας. Επίσης, κήρυξε και στάση εργασίας από τις 11:00 έως της 14:00 για το πρωινό ωράριο και, αντίστοιχες, 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο.

Η ΔΟΕ και οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν την ίδια μέρα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αυτή θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ενώ, διοργανώνει παράλληλα μαζί με την ΟΛΜΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας. Τότε, θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασία τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

“για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού, προτάσσοντας και διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μας.”

Η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει κύκλο έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων από σήμερα μέχρι και 18/10/2019, (με προοπτική πραγματοποίησης ολομέλειας προέδρων ανάλογα με την εκτίμηση του δ.σ.) με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου.

Τη μεταφορά της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχθεί για τις 26 Σεπτεμβρίου στις 3 Οκτωβρίου είχε αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.). Αυτή θα πραγματοποιηθεί από τις 00:00 το βράδυ της Τρίτης έως της 24:00 το βράδυ της Τετάρτης, για το προσωπικό που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η μεταφορά της απεργίας πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη καλής θέλησης στην ολιγοήμερη παράταση που ζητήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να ενημερωθεί και να καταθέσει πρόταση για την Σ.Σ.Ε. της ΕΕΣΣΤΥ.

Η ΟΑΣΘ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία που προκηρύχθηκε για τις 2 Οκτωβρίου, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η απόφασή τους γνωστοποιήθηκε με σημερινή ανακοίνωση από το συνδικάτο των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Επίσης, το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10:30 το πρωί, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Δες ακόμα: Νέα απεργία έρχεται σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – Δείτε πότε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;