ΟΠΕΚΑ: Από σήμερα η πληρωμή του επιδόματος 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες και τρίτεκνες μητέρες
ΟΠΕΚΑ: Δείτε αναλυτικά!

Από σήμερα, Τρίτη 1 Οκτώβρη, ξεκινά η καταβολή του επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ σε πολύτεκνες και τρίτεκνες μητέρες

Πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ και το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 700 ευρώ σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.

Με ανακοίνωση της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, με αφορμή την καταβολή του επιδόματος σημειώνει τα εξής:

Πρόκειται για απόφαση της τέως Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και της Αναπλ. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, τον Ιούνιο του 2019, και αφορά 1000 πολύτεκνες και 4000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες.

Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί τα ποσά για 564 πολύτεκνες και 1559 τρίτεκνες μητέρες τα οποία και καταβάλλονται σήμερα.

Επειδή υπάρχουν ποσά που δεν έχουν διατεθεί, καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί δυνατή η χορήγηση και του υπολοίπου διατιθέμενου ποσού και να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες”.

Δικαιούχες του προγράμματος είναι τρίτεκνες & πολύτεκνες μητέρες, οι οποίες:

-είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατάτην 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2018) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

-έχουν, κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων, οι μεν τρίτεκνες μητέρες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες μητέρες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στηνανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2019, ανεξάρτητα από τον μήνα γέννησης.

Όλα τα ανωτέρω πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ. (βλ. και το σημείο 6 «Χρήσιμες πληροφορίες» σχετικά με την ασφαλιστική ικανότητα).

Ποιες ΔΕΝ είναι δικαιούχες του επιδόματος

Στις δικαιούχους δεν περιλαμβάνονται τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες με τέκνα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν σε Δημόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού ή εξακολουθούν να σπουδάζουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση(π.χ. ΕΠΑΛ, ΤΕΕ κ.λπ.) ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία.

Το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες έτους 2019, θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΠΕΚΑ για την πληρωμή του επιδόματος:

Την Τρίτη 1/10/2019 θα καταβληθεί το χρηματικό βοήθημα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες για τις αγρότισσες τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες, που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) και πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Το χρηματικό βοήθημα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες θα καταβληθεί, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους και είναι συνολικού ύψους επτακοσίων ευρώ (700 €) και χιλίων ευρώ (1.000 €) αντίστοιχα.

Δες ακόμα: Αν είσαι άνεργος στον ΟΑΕΔ, πρέπει να δεις αυτή τη λίστα με τα πράγματα που δικαιούσαι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;