Το ΠΑΜΕ απαντά στην παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία

Από neolaia.gr Team 2 Οκτωβρίου 2019

«Ενοχλήθηκε σήμερα. Απαιτεί σιγή νεκροταφείου»

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, σε σχετική δήλωση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας που εκδηλώθηκαν από το πρωί σε όλη τη χώρα.

Μέσω social media, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ως εξής:

«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί.

Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.

Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών.

Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!».

Aπό την πλευρά του, λοιπόν, το ΠΑΜΕ έδωσε απάντηση στην παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη σημερινή απεργία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

Ο κ. Μητσοτάκης το μήνυμα σήμερα το πήρε, γι’ αυτό και ενοχλήθηκε. Θέλει και απαιτεί «σιγή νεκροταφείου». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο που τσακίζει τα δικαιώματα και τους μισθούς των πολλών για χάρη μιας χούφτας επιχειρηματιών και «επενδυτών». Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός αφού τα έχει βρει σε όλα με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και όσους τάχα κατηγορεί ως «επαγγελματίες συνδικαλιστές», προσπαθεί να παρέμβει στις συλλογικές αποφάσεις και τη ζωή των συνδικάτων, θέλει και απαιτεί «σιγή νεκροταφείου».

Το μήνυμα σήμερα το πήρε, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε! Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα! Όλοι στον αγώνα!».

Δείτε ακόμα: Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις – Ανοιχτοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486