ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθούν τα προνοιακά και το επίδομα ενοικίου

Από neolaia.gr Team 2 Οκτωβρίου 2019

ΟΠΕΚΑ: Δείτε αναλυτικά!

Προς το τέλος του μήνα πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ πολλά από τα επιδόματα σε δικαιούχους, όπως, για παράδειγμα, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), αλλά και το επίδομα ενοικίου στέγασης.

Αναλυτικότερα:

Όσον αφορά τα προνοιακά επιδόματα του μηνός Οκτωβρίου, αυτά αναμένεται να καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μεταξύ 24 και 25 Οκτωβρίου.

Όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει ο ΟΠΕΚΑ, τα στοιχεία των δικαιούχων που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικές πηγές, εντάχθηκαν σε ένα, ενιαίο μητρώο και πλέον όλοι και όλες οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επίδομά τους σε μηνιαία βάση.

ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Όσον αφορά το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) μηνός Οκτωβρίου, αυτό αναμένεται να καταβληθεί επίσης ανάμεσα στις 24 και 25 Οκτώβρη, σε όλους όσους υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και αυτή έχει εγκριθεί.

Αναφορικά με το ΚΕΑ Οκτωβρίου 2019:

Το ΚΕΑ Οκτωβρίου 2019 αναμένεται να καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων του μεταξύ 24 και 25 Οκτωβρίου.

Το ΚΕΑ Οκτωβρίου 2019 θα πληρωθεί στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως και κάθε άλλη φορά, η πληρωμή του ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Σημειώνουμε επίσης ότι η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) παραμένει ακόμα ανοιχτή (keaprogram.gr), ώστε οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Δείτε ακόμα: ΟΠΕΚΑ: Από σήμερα η πληρωμή του επιδόματος 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες και τρίτεκνες μητέρες

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486