Έρευνα: H ταχύτητα που γράφουμε σε ένα πληκτρολόγιο έχει αυξηθεί κατά πολύ
Όσο η τεχνολογία εισβάλει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, τόσο αυξάνεται και η ταχύτητα που πληκτρολογούμε, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η διαφορά στην ταχύτητα πληκτρολόγησης μεταξύ του κινητού τηλεφώνου και του πληκτρολογίου υπολογιστή φαίνεται να μικραίνει όλο και περισσότερο, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα. Μάλιστα, η έρευνα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι νέοι πληκτρολογούν αρκετά πιο γρήγορα σε σχέση με τη γενιά των γονιών τους.

Η συγκριτική μελέτη πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια Άαλτο Φινλανδίας, Κέιμπριτζ Βρετανίας και ΕΤΗ Ελβετίας σε ένα δείγμα περισσότερων από 37.000 χρηστών διαφόρων ηλικιών από 160 χώρες. Οι χρήστες κλήθηκαν να πληκτρολογήσουν τόσο σε κινητά όσο και υπολογιστές. Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο 21ο Διεθνές Συνέδριο για την Αλληλεπίδραση Ανθρώπων- Υπολογιστών με Κινητές Συσκευές (MobileHCI) στην Ταϊβάν.

Τα στοιχεία της μελέτης παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον!

Συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι όσοι γράφουν στην οθόνη αφής του κινητού τηλεφώνου τους με δύο δάχτυλα επιτυγχάνουν, κατά μέσο όρο, ταχύτητα 38 λέξεων το λεπτό. Η ταχύτητα αυτή είναι μόλις 25% πιο αργή από τη μέση ταχύτητα στο φυσικό πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή.

Η ερευνήτρια Σαΐντ Άννα Φέιτ του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης δήλωσε τα εξής:

“Αν και κάποιος μπορεί να πληκτρολογήσει πολύ ταχύτερα σε ένα φυσικό πληκτρολόγιο υπολογιστή, έως 100 λέξεις το λεπτό, στην πραγματικότητα ολοένα μειώνεται το ποσοστό των ανθρώπων που καταφέρνουν κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι γράφουν 35 έως 65 λέξεις το λεπτό.”

Οι ερευνητές, μάλιστα, προβλέπουν ότι όσο οι άνθρωποι γράφουν όλο και πιο αραιά σε φυσικά πληκτρολόγια και συχνότερα σε εικονικά πληκτρολόγια οθονών, τόσο θα κλείνει η διαφορά στην ταχύτητα πληκτρολόγησης θα μειώνεται.

Από την έρευνα βγήκε και ένα μοναδικό ρεκόρ. Το ρεκόρ ταχύτητας σε πληκτρολόγιο οθόνης στη μελέτη πέτυχε κάποιος χρήστης, ο οποίος έγραψε με ταχύτητα των 85 λέξεων το λεπτό. Αυτήν την ταχύτητα ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να πετύχουν ακόμη και σε φυσικό πληκτρολόγιο. Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι αφιέρωναν περίπου έξι ώρες τη μέρα, κατά μέσο όρο, στην κινητή συσκευή τους. Η αφιέρωση τόσου χρόνου σε μία οθόνη έχει και σαν αποτέλεσμα ότι ο χρήστης σταδιακά βελτιώνει την ταχύτητα πληκτρολόγησης του.

Το κρίσιμο σημείο, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, είναι να συνηθίσει κανείς να γράφει στην οθόνη με δύο δάχτυλα και όχι μόνο με το ένα. Σύμφωνα με το δείγμα της έρευνας, τρεις στους τέσσερις χρήστες, περίπου το 74%, πληκτρολογούν στο κινητό ή στο τάμπλετ τους με δύο δάχτυλα. Αυτό είναι που τους προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα ταχύτητας. Οι περισσότεροι χρήστες, μάλιστα, χρησιμοποιούν κάποιου είδους “έξυπνης” βοήθειας από τη συσκευή κατά την πληκτρολόγηση τους. Με μόνο το 14% να μην το κάνει.

Η έρευνα, επίσης, επισημαίνει και τη διαφορά που παρουσιάζεται σε διάφορες ηλικίες. Οι νέοι 10 έως 19 ετών πληκτρολογούν κατά μέσο όρο δέκα λέξεις το λεπτό περισσότερες από όσες οι άνθρωποι 40 έως 50 ετών. Και αυτή η διαφορά αυξάνει πολύ περισσότερο σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Δες επίσης: Ένας οικονομικός τρόπος για να κάνεις το παλιό σου λάπτοπ να λειτουργεί σαν καινούριο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 0 
 0 
  
 2