ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Έρχεται νέο πρόγραμμα σύντομα – Ποια παίρνουν παράταση

Από neolaia.gr Team 3 Οκτωβρίου 2019

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Δείτε αναλυτικά!

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Βαγγέλη Απόστολου από τον ΣΥΡΙΖΑ και Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ, ο Υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ κοινωφελούς εργασίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργπού Εργασίας για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ:

«Σύντομα θα προκηρυχθεί ένα νέο πρόγραμμα 35.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας το οποίο θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και θα αφορά συγκεκριμένα έργα».

Ο ίδιος επισήμανε επίσης ότι ήδη ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει στείλει από τις 16 Σεπτεμβρίου επιστολή με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος.

Δείτε παρακάτω την επιστολή του Υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση, στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να μην υπάρξει κενό, εξετάζει και σύντομα θα πάρει απόφαση για την παράταση των δυο προγραμμάτων που αφορούν τη δασική προστασία και τη χορήγηση ασύλου.

Ο κ. Αποστόλου τόνισε την επιτακτική ανάγκη παράτασης των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα έχει μεγάλες ευθύνες για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο περιβάλλον.

Ο κ. Κεγκέρογλου επεσήμανε τα εξής:

«εντείνεται η ανασφάλεια των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας». «Τα προγράμματα μικρής κλίμακας, όπως για παράδειγμα της δασοπυρόσβεσης και το μεταναστευτικό, δημιουργήθηκαν και σχεδιάστηκαν μέχρι τη λήξη τους και αφού είναι στη μέση πρέπει να παραταθούν μέχρι την ολοκλήρωσή τους», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Η απάντηση του κ. Μηταράκη ήταν η εξής:

«Άμεσα θα αντιμετωπιστεί με ειδικά προγράμματα τόσο το θέμα της δασικής προστασίας όσο και η χορήγηση ασύλου. Το θέμα δεν είναι να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά εγκλωβισμένων αλλά να γίνει σωστός σχεδιασμός και, όπου οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς, να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας».

Πηγή: aftodioikisi

Δες ακόμα: ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Αναμένεται ΦΕΚ για την τετράμηνη παράταση των προγραμμάτων

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486