Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ - Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο
Ηλεκτρικός, μετρό και τραμ θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας. Ο προαστιακός θα παραμείνει ακινητοποιημένος. Ενώ, αρκετοί δρόμοι στο κέντρο θα παραμείνουν κλειστοί.

Νέα ταλαιπωρία, σήμερα, για τους κατοίκους της Αθήνας, καθώς αρκετοί δρόμοι στο κέντρο θα είναι κλειστοί. Μάλιστα, το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο λόγος που θα κλείσουν αρκετοί κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο είναι η εορτή του πολιούχου της Αθήνας, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Από νωρίς το πρωί, στις 6 π.μ., έχουν κλείσει αρκετοί δρόμοι και έχει απαγορευτεί η στάθμευση αυτοκινήτων. Τα μέτρα της αστυνομίας θα κρατήσουν μέχρι και τις 3 το μεσημέρι. Τότε θα ολοκληρωθούν και οι εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Διονυσίου.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι έχει απαγορευτεί η στάθμευση και σταματάει σταδιακά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους εξής δρόμους:

  • Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομήρου και της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας.
  • Δημοκρίτου, στο τμήμα του μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
  • Λυκαβηττού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
  • Σέκερη, σε όλο το μήκος της.
  • Πλατεία Φιλικής Εταιρείας.
  • Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λυκαβηττού και Κανάρη.
  • Κανάρη, σε όλο το μήκος της.

Πέρα από τους εορτασμούς, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το επιβατικό κοινό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να είναι λίγο προσεκτικό γιατί αρκετά έχουν ανακοινώσει απεργία, ενώ άλλα στάση εργασίας. Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους, ενώ οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας. Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 15:00.

Όσον αφορά τον προαστιακό, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα, καθώς οι διαπραγματεύσεις της Π.Ο.Σ. με τις Διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ, βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά του οργανισμού στις 10:30.

Η σημερινή αργία για τον πολιούχο της πρωτεύουσας θα φέρει και άλλη μικρή ταλαιπωρία στους δημότες της, καθώς αρκετές υπηρεσίες δε θα λειτουργήσουν κανονικά. Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Αθηναίων, δε θα λειτουργήσουν για την εξυπηρέτηση του κοινού οι διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Ενώ, οι υπηρεσίες όπως οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, η σίτιση απόρων και αστέγων, η αποκομιδή των απορριμμάτων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η συντήρηση μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και τα κοιμητήρια, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δες ακόμα: Το ΠΑΜΕ απαντά στην παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
90'
2 - 1
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
90'
2 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;